Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Berlin Beer 2.0



By   Lana Svitankova      23:38      Мітки: , , , , ,  
У Берліні їж берлінер, пий берлінер
  beriner
Берлінер - це особливий пончик, полювання на які ми відкрили і успішно надибали кілька місць, ну і берлінер вайсе - географічно-приналежний сорт пива. Не поєднати було неможливо. Про пончики я ще напишу, де взяти берлінер на розлив - можна почитати у першій частині марлезонського балету, а зараз я розкажу, де розжитися пляшечками.

Найзручніше місце для цього і з огляду розташування, і годин роботи, і вибору і можливості оплатити покупку карткою, це Ganick Flaschbierschop (Fehrbelliner Str. 3). Хороший вибір німецького крафту, а також незлий розмах по скандинавам, американцям, навіть баски є. Дуже рекомендую.
  shop1store2 store3 store4

Getränkefeinkost (Boxhagener Str. 24) - ухил в бік німецького крафту, трохи німецької регіоналки, багато бельгійців, невеликий холодильник збірної солянки. Тільки готівка (чи ЕС картка). Крім пива є інші алкогольні напої.
  shop3shop4 shop5
Ще одна невеличка крамниця Bierlinie Biershop (Schliemannstraße 2.), переважно бельгійці і німецький крафт, можна розрахуватися карткою.
  shop6shop7
Крамничка Mein HOFFI (Graefestraße 21), замаскована під супермаркет з вельми цікавим вибором німецької регіоналки (найбільшим з бачених) і незвичайними зразками крафту (більше ніже таких не зустрічали). Тільки німецьке пиво. Готівка /ЕС картка.
  shop2

Крамниця-бар-освітній центр Berlin Beer Academy (Claire-Waldoff-Straße 4) вирішив саме в день нашого візиту відчинитися на годину пізніше, тому туди ми не потрапили.
  shop9
Ну і пончики. Берлінер - це круглий пончик без дірки, притрушений цукровою пудрою/глазуррю і з начинкою з фруктового варення. У традиційних пекарнях називається Pfannkuchen. Ми нагуглили кілька рекомендацій і в процесі прогулянок захоплювали пончики. 

Перше місце за розміром, смаком і загальною гарненькістю берлінера (він на титульному фото) отримує абсолютно нічим не прикметна пекарня Bäckerei Ladewig (Oppelner Str. 4), пончик 1,25 євро штука, пухкий, ніжний, з начинкою зі сливового варення, притрушений цукром, явно запечений, а не смажений в олії. Глазурований мав полуничну начинку. Всередині і зовні пекарня схожа на сільський магаз десь на краю географії. Але Pfannkuchen... berliner1 Друге місце отримує пончик з пекарні, де в обід уже не лишається нічого - і це показник - Bäckerei Balzer (Sophienstraße 31). Тутешній Pfannkuchen був точно смаженим, глазурованимдобряче начиненим малиновим варенням, смачним, і коштував 1,4 євро. Останні два забрали о 14. Свіжі. До фото дожила половина. berliner І абсолютно звичайними з огляду смаку, свіжості і так далі були дуже рекомендовані пончики по 2,5 євро у Brammibal's Donuts (Maybachufer 8) berliner2 Це, загалом, єдина берлінсько-приналежна їжа, яку вдалося знайти у цьому глобальному казані :)

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.