Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

SicilyBeer



By   Lana Svitankova      23:08      Мітки: , , , , ,  
Всіх, хто приготувався закидати мене келихами, мовляв, в Італії треба пити вино, прошу зберігати спокій і пити вино :) А я пиво знайду всюди.
Найбільше мене цього разу здивувала повна відсутність контакту. Останні роки я перед подорожами завжди знаходжу місцевих пивоварів, власників пивотек, тощо, і заздалегідь розпитую про заходи, місця, екскурсії, про все, що стосується пива. І зазвичай, завдяки широті душі любителів пива, отримую переліки, координати, контакти, таємні паролі і т.д. Може, допомагає факт, що я дівчинка (гм-гм), може, обіцянки привезти українського пива, але тим не менш. Цього разу я списувалася з трьома броварнями, а у відповідь повний вакуум. Так ми і не потрапили до жодної броварні, фестиваль всеіталійський зачепили лише трохи і випадково. Тим не менш, навіть у Катанії є де присісти і припасти. Послідовність рандомна.

SicilyBeer

FUD (http://www.fud.it, Via Filomena, 35 на гугломапах нанесені не зовсім вірно, працюють з 12:30-15:30 і 19-1:00) - одні з найпрекрасніших бургерів в моєму житті у цьому закладі локальної (зовсім слоу-фуд спрямованої) їжі, featuring Birrificio Rocca dei Conti (нині іменує себе Tari, до них ми теж не достукалися). Дуже сильно раджу, дуже смачно, говорять англійською, не погнали нас в шию, хоча кухня уже припиняла роботу перед сієстою (це було в день прибуття на благословенну Сицилійщину, іще неадаптованих до повної сієсти нас), приймають картки, цінник середній на розливне, пляшки дорогі - чотири крани і майже повний вибір пляшкового асортименту Тарі. Ввечері повна посадка відбувається дуже швидко, тому варто не гаяти часу.


SicilyBeer1 SicilyBeer2 SicilyBeer3

Якщо вам не просто поїсти/випити, а ще й поговорити і знайти, схоже, найширший вибір сицилійського пива, італійського, та й цікавинок звідусіль, то ходіть одразу в Mosaik (http://mosaikbeer.it, via musumeci, 60, відчиняються орієнтовно о 19, до останнього). Пара власників справді кохається у пиві, переймається просуванням локальних броварень, проводить дегустації, освітні вечори і завжди готові потеревенити про навколопивні теми, ну і назва відповідна, хопхеди зрозуміють. Доротеа і Фабіо просто love, і заклад зібрали власноруч по крихтах в усіх сенсах. Тут ми перечепилися об фестивальне збіговисько домашніх пивоварів Сицилії і мали змогу скуштувати всілякого експериментального. Коротше кажучи, дуже файна місцина, спеціалізована і приязна. Де, власне, і осіли наші Лісопилкові пляшки, приперті з Неньки, тут ми і випили кислячків на честь дня народження. Ціни дуже різні. Лише готівка.

SicilyBeer4 SicilyBeer5

Оскільки через дощі фотоапарат ми носили з собою далеко не завжди, далі буде без фото.

Гастропаб Buatta (http://www.buatta.it, via Crociferi, 42, працюють з 11 до 12, але кухня з 3 до 7 не працює) теж всіляко гідне відвідин місце, значно менше, але у порівнянні з Мозаїком складає враження трохи нахабного хлопака, який переймається зовнішністю більше, ніж начинкою (особливо це враження закріпилося після другого візиту, коли ми тицяли в меню 5 разів, бо заявленого там пива не виявлялося у холодильнику). Дуже крутий дизайн, дуже хороша музика, можливо добра їжа (теж слоу-фуд, але голодними ми туди не доходили), дуже хороша підбірка пивного меню - по різноманітності стилів, і гарним представникам італійських броварень і імпорту, але чогось дуже не вистачає. Тим не менш, враховуючи те, що на честь 8го березня дамам вони наливали сицилійський крафт безкоштовно, можна припустити, що певні едукаційні рухи на пивній царині вони теж роблять. Ціни середні. Приймають картки.

TopBeer (Via Vicenza, 43, прцюють з 19, вихідний у вівторок)- пабокрамниця, де ми з подивом знайшли італійського трапіста (так, їх знову побільшало). Пять стандартних вузьких холодильників з досить строкатим вибором італійського крафту і імпортних пляшок. Ціни досить високі. Готівка.

Крамниця алкогольних напоїв Water and Beer srl (Via Verona, 19/f, 9:30-13:30 і 16:00-19:30) нас дуже виручала, і ми туди навідалися неодноразово. Пристойний вибір італійського пива і цікавого континентального. Ціни найкращі, приймають картки. Крім пива є фірмові келихи, надзвичано велика кількість інформаційних буклетів про броварні. Ходіть, як будете.

Що цікаво, практично всюди, в усіх закладах/крамницях вибір абсолютно різний, очевидно, кожен самостійно переймається закупівлями і вибором, централізованого постачальника немає. Тому є сенс перевірити асортимент в усіх місцях :)

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.