Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Рум-рум-румба



By   Lana Svitankova      13:44      Мітки: ,  
Саме такий звук "рум-рум-рум" видає наше маленьке техно-звірятко, коли штурмує ніжки стола. Але він вперто їх переповзає і продовжує наводити чистоту і гарненькість в хаті.

roomba
Після переїзду в центр міста, з кількома будівництвами неподалік, з напруженою транспортною лінією прямо під будинком, практичною відсутністю дерев поруч і любов'ю до прочинених вікон, дуже скоро волосся припинило виходити зі стану "дибки" від кількості пилу і дивного сірого бруду кавалками, який скидався на урбаністичне перекотиполе і бігав з-під ліжка за двері, а інколи нахабно зупинявся посеред кімнати, я присягаюся, і ржав з мене. Мити підлогу кожні два-три дні дуже скоро не те що мені в печінках сиділо, це ще не дуже гарно відгукувалося у попереку. Тому я вирішила, грець із ним новим об'єктивом/фітнесбраслетом/щотамщехотілося, мені потрібен пилосмок, який буде прибирати за мене. Лишилося питання - який? Опитування серед знайомих не виявили спільності поглядів і уподобань не те що на модель чи виробника, а на потребу у такій цаці загалом. Вислухавши один розлогий коментар про робота типу "протирач підлоги", передивишись купу роликів, перечитавши 100500 коментарів, форумів і тд, ми зупинилися на Румбі.

Чому пилосмок, а не натирач підлоги?
Другий варіант здавалося більш логічний, оскільки у нас немає килимів, дітей, тварин, дрібних речей і кабелів на підлозі. У нього більш довершена система навігації і алгоритм прибирання (не хаотичний), він протирає пил і потім миє підлогу. І повністю безшумний. Але. Основна проблема - оці дивні пилокульки і багато, багато довгого волосся, яке почало несамовито сипатися (ставте фільтри для води, не робіть, як ми). І коли робот збирає це все на ганчірку, вона швидко брудниться, її потрібно вручну знімати, мити, чіпляти назад. З таким же успіхом, я можу помити підлогу сама.
Пилосмок рухається більш хаотично, але він всмоктує в себе все, що треба всмоктати. Тому, врешті-решт, Румба 620.
Зараз є багато магазинів, які пропонують роботів-прибиральників по більш-менш однаковій ціні, але ми звертали увагу не на кількість запасних щіточок чи інших аксесуарів, які пропонували "безкоштовно" при покупці, а на гарантійне обслуговування. Все-таки штука недешева, і якщо щось станеться, щіточки мені не допоможуть, адже більшість крамниць з такими бонусами гарантійку не пропонує.

Після чотирьох місяців разом з Румбою маю вам сказати - вєщчь! Ми запускаємо його 2, інколи 3 рази на тиждень, і в теплу пору року, коли вікна відкриті, я роблю одразу після нього вологе прибирання раз на тиждень, а взимку і то рідше. І ніяких перекотиполів. І пісочок під капцями не хрустить. І під ліжко він залазить. І під диван. І так круто сидіти в кріслі і читати, а на питання "що робиш?" відповідати - прибираю. Бо ж так, на кнопку "старт" натисла і прибираю.

Незалежно від того, що Румба круглий, він має щіточки, якими вигрібає все з кутів, алгоритм пересування у нього хаотичний, тому для якіснішого прибирання ми обмежуємо йому простір - на виході з кімнати кладемо табурет, який працює як ще одна віртуальна стіна, і робот чемно пилосмокче одну кімнату. Він запам'ятовує разовий маршрут (ту кімнату, яку прибирає в теперішній проміжок часу), і проходить по одному місцю двічі-тричі, перед тим, як просигналізувати, що впорався. Після двох-трьох повноквартирних прибирань треба знімати всі коліщатка, щіточки, хвостики, і знімати волосся, яке намоталося на них, протирати пил, щоб гарно прибирав і наступного разу. Інструкція каже ставити док-станцію на відкритому просторі з метром вільного доступу праворуч і ліворуч. Але ми сховали її під диван так, щоб можна було рукою дотягтися і запустити Румбу, і все ок, він її пречудово находить, коли командуєш "додому", бо у вільний від прибирання час він там спить, а досить велика і громіздка станція не мозолить очі. Повного заряду вистачає щоб прибрати повністю двокімнатну квартиру (з кухнею і санвузлом включно).

Через те, що вартість цього дива не те щоб аналогічна звичайному пилосмоку (який, щоправда, за вас не поприбирає), я не те щоб могла рекомендувати його всім і кожному, але якщо у вас така ж біда з пилом і є вільні кошти... Я не пошкодувала ні хвилини.

 Згори
  roomba1

Пузико
  roomba2

Чеше під футон спати на док-станцію
  roomba3

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

8 коментарів :

  1. після пекельного ААРАРРРРРРГХХХХРХРХР, який видає мій теперішній пилосмок, рум-рум-рум - це, мабуть, була б райська музика)) гарненький!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. насправді він не просто гарненький, а кавайний Румба-кун:)))

      Видалити
  2. В мене він взагалі по таймеру запускався щодня в 12тій годині коли всі на роботах. Зара припадає пилом. Бо ті діти не дають йому поприбирати. Малий катається на ньому. Але загалом ніразу не шкодували що купили його.

    ВідповістиВидалити
  3. В мене він взагалі по таймеру запускався щодня в 12тій годині коли всі на роботах. Зара припадає пилом. Бо ті діти не дають йому поприбирати. Малий катається на ньому. Але загалом ніразу не шкодували що купили його.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ми всі вдома працюємо, тому запускаємо на кумнату, поки робимо сніданок і снідаємо, а далі вже працюємо, а він пуцяє решту приміщення) Цікаво, я думала, дітям швидко набридне його кружляння)

      Видалити
  4. вношу у віш ліст. щось мене осінює останнім часом, що тре собі все спрощувати, що можна. вже от і посудомийку хочу. ні, не так - ХОЧУ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А я посудомийку не хочу, у нас нема стільки посуду, щоб назбирувати на миття і вистачило ще поїсти...

      Видалити

На платформі Blogger.