Ви колись намагалися зняти місиво? От буквально місиво, неприглядне з жодного боку свого. От я сьогодні спробувала, з таким собі результатом. Але хай це і негарно, але смачно страшенно.
Отже місиво з тунця і макаронів чи revival of макарони по-флотські чи tunaglop (звучить кумедно, еге ж? аж самій подобається:)
Як я любила в дитинстві макарони по-флотськи, я вам передати просто не можу. Хоча, ще тоді мене мучили підозри, що флот і морько там лише для галочки, але це не мало жодного значення, коли бабуся насипала повну миску цієї каші-малаші, від якої мене за вуха було не відтягнути. І при тому, я взагалі зараз не можу згадати, коли їла їх востаннє. Більше 10 років тому, це точно.
І от днями мені трапив на очі цей рецепт. І все. Замкнуло. Я мала цю запіканку? мішанину? як по-людськи це назвати? приготувати хай там що.
400-450 г макаронів
для соусу:
невеличка цибулина
банка анчоусів (10-12 штук)
банка консервованих артишоків (8-10 штук) без маринаду
2 ст.л. каперсів
тертий пармезан (що більше, то краще), в соус закладаємо не весь
2 банки тунця (350-400 грам)
лимонна цедра (з 1-2 штук)
Вмикнути піч на 180С. Відварити макарони майже до готовності, промити холодною водою.
Поки макарони варяться, закласти всі складники соуса в блендер і довести до однорідності. Гарненько перемішати з макаронами, викласти масу у змащену маслом глибоку форму, накрити її фольгою і запікати 40 хвилин. Потім фольгу зняти, посипати запіканку залишками пармезану і ще на 10 хвилин у піч. Дістати, дати постояти 15 хвилин, подавати і намагатися не зїсти з тарілкою і жувати повільно, бо можна втоптати половину, а потім ходити страждати "нащо було стільки жерти!".
І так, виглядає це жахливо. Не дивіться на картинку.
І ще. Я не знаю, що буде, якщо не покласти артишоки/каперси/анчоуси. Мабуть, не гірше, але я не знаю.

About Lana Svitankova
Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew
Про поганий почерк

xMas edition
EatDrinkListen - з новим роком, рец...

Шоколадні крафіни

Кім чі чи не чі
На платформі Blogger.
Немає коментарів :
Дописати коментар