Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Зимовий відпочинок в Австрії 1.0. Логістика



By   Lana Svitankova      15:38      Мітки: , , ,  
Перше і головне – заздалегідь.
Щопізніше ви збиратиметесь, тим дорожчими будуть квитки, хоча бувають і промо-акції, але не варіант, що випадуть потрібні напрямки. Щоправда, тепер, з цінами Візейра, можливо простіше і ненабагато дорожче (а то й дешевше) буде рейс Київ-Інсбрук з пересадкою тою ж Люфтганзою чи Австрійськими лініями без танців з бубонами і поздами. Але наш варіант. Группа – 4 особи (планувалося 5)

Austria


Проживання Апартаменти у приватному будинку: 2 спальні, 2 ванни, кухня, вітальня, на нульовому поверсі сауна, басейн, приміщення для спорядження (до витягу - 5 хвилин пішки, прямий автобус до центру Інсбрука – 15 хвилин) - 105 євро на добу за все, тобто 26,25 євро на добу з особи. Абсолютно фантастичні хазяї, душевні і привітні, вільно говорять англійською, гаряче рекомендую Андреа та Маркуса Вольф і їхній www.waldhaus-igls.at Ніч у Меммінгені www.gasthof-lindenbad.de – хазяї говорять лише німецькою, але навіть мого початкового рівня вистачило, щоби домовитися. Від вокзалу – 5 хвилин пішки. Цілком пристойний варіант на одну ніч, щоправда через історичність будинку страшенно рипуча підлога і сходи, людям з чутливим сном буде незручно. Двомісний номер – 50 євро, тобто 25 євро з особи. 

Транспорт. Квиток Київ-Меммінген-Київ – 1800 грн зі спорядженням (обидва сноуборди цілком можна провести в одному чохлі на одному спорядження-місці), 1120 грн без спорядження. Дорога Меммінген-Мюнхен-Інсбрук – по території Німеччини Bayern-Ticket (36 євро на 4х, на групу у 5 осіб – 40 євро), по території Австрії Einfach-Raus-Ticket (32 євро на 4х, дійсний на групу до 5 осіб включно). Для порівняння – якщо купувати квитки у звичайному режимі (а не ці регіональні пропозиції), то дорога на одну особу в один бік обійдеться в 47 євро. Розклади дивимося на www.bahn.de чи www.oebb.at, там само купуємо квитки, інакше доведеться брати інший маршрут з більшою кількістю пересадок, що не дуже зручно з урахуванням об’ємного багажу (купити баварський квиток в автоматі у Меммінгені, далі на Кемптен, далі на Ройте, там купити квиток австрійський, далі на Гарміш-Патеркірхен, і вже звідти на Інсбрук). Або третій варіант - купувати дорогий квиток на рейлджет, що не зовсім приємно по грошам. Дорогою назад діє той самий принцип. В аеропорт зранку добиралися на таксі, оскільки в неділю перший автобус починав ходити запізно для нашого рейсу, з гастхаузу до аеропорту таксі коштувало 10 євро (мінівен на людей, валізи і спорядження) – замовлене заздалегідь на www.diddelcar.de Ще один варіант – оренда авто, але для цього потрібне водійське посвідчення зі строком дії (нового зразка), і з урахуванням бензину, платних магістралей і категорії авто це буде значно дорожче, ніж добиратися поїздом, але швидше і комфортніше. Увага! На сайті німецької залізниці пишуть, що баварський квиток покриває весь наземний транспорт. Як виявилося, він покриває всі поїзди, але не всі автобуси, тому від аеропорту до вокзалу в Меммінгені довелося купувати квитки – 3 євро на особу. Дешевше і ефективніше замовити таксі. Щоправда, не забувайте, що і баварський, і австрійський квитки починають діяти з 9 ранку, тому підбирайте відповідні сполучення. По Інсбруку ми їздили на груповому квитку на 24-години, який коштує 11 євро. Якщо розрахувати приблизно час, то на одному квитку можна їздити 2 дні, на всю подорож ми купували 4 квитки (виходить, по одному на кожного) І ще раз увага. Виявляється, в Німеччині є поїзди на два напрямки. Тобто, це довгий поїзд, який насправді є двома зчепленими поїздами, які їдуть до певного пункту, а потім розділяються. І якщо на табло написано два пункти призначення, а у вагоні, куди ви зайшли, вам кажуть, що поїзд не їде у потрібному вам напрямку, значить вам треба пройти далі вздовж потягу і сісти в інший вагон. Щоправда, коли поїзд стоїть не на тій колії, де має бути за розкладом, і на з’ясування обставин у вас 3 пересадкові хвилини, то можна, як ми, простирчати годину у прекрасному населеному пункті під назвою Бухлое і помирати від голоду і нудьги в очікуванні наступного потрібного поїзда. Тому будьте уважні і знайте про це. 

Витяги. Ціни на витяги можна подивитися тут http://www.patscherkofelbahnen.at/en/winter/tickets-and-rates/peak-season, якщо вам до 26 років не забудьте взяти паспорт і купити не дорослий, а молодіжний квиток, на 4 дні це вам обійдеться у 94 євро (можна брати більше, ми лишили час на подивитися місцевість). 

Отже, логістика на одну особу: літак – 1800 грн (зі спорядженням) = 180 євро поїзд – 34 євро Німеччина-Австрія-Німеччина інші транспортні витрати – 11 євро (квиток по Інсбруку), 3 євро автобус аеропорт-вокзал у Меммінгемі, 2,5 євро таксі витяги – 94 євро проживання – 7 ночей у Waldhaus Igls – 184 євро, Gasthof Lindenbad – 25 євро віза – 35 євро (якщо вона у вас є, взагалі прекрасно, але отримувати її зовсім нескладно і нестрашно, один хлопець з нашої групи прийшов із нульовою візовою історією, чистим паспортом, але нормальними документами, знанням куди і навіщо він їде і чесним обличчям - і все ок) 8 днів = 568,5 євро + витрати на їжу/сувеніри/спорядження/тощо, які у кожного різні. Сніданки ми готували вдома, а інколи й вечері, кухня була повністю обладнана. Десь щось так.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.