Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Нідерландські вечори



By   Lana Svitankova      22:00      Мітки: , , , ,  
На фоні розпланованого тижня у Нідерландах (оце було нема чого робити, маршрут винятково гіпотетичний і т.д.), витягла книжку з бельгійськими і нідерландськими рецептами. Нова варіація вафель і "пташині гнізда".
waffels
Ці вафлі мають суттєву перевагу, але й суттєвий недолік.Тісто можна робити звечора, воно передбачає холодний ріст у холодильнику, і зранку потрібно лише увімкнути вафельницю, наробити кульок і все, мінімум рухів для сніданку. Але їхній мінус у тому, що тісто на другому етапі дуже важко вимішувати. При такій кількості рідини на півкіла борошна, тісто виходить дуже туге. Отже, рецепт:
500 г пшеничного борошна
дрібка солі
дрібка цинамону
1 ч.л. швидкодіючих дріжджів
1 ч.л. ванільного екстракту
2 яйця кімнатної температури
120 мл молока
1 ч.л. меду
250 г м"якого масла (я взяла 200)
250 г перлинного цукру
 У мисці змішуємо борошно, сіль, цинамон, дріжджі, перемішуємо. В іншій мисці змішуємо тепле молоко, мед, ваніль, яйця, добре розбовтуємо. У борошні робимо "колодязь", вливаємо молочну суміш і поступово замішуємо густе щільне тісто. Лишаємо на півгодини у теплому місці. Потім поступово вмішуємо частинами масло, як вмішаємо все - додаємо перлинний цукор і вимішуємо допоки тісто не стане м"яким і липким. Викладаємо його у змащену олією миску і лишаємо на ніч. Наступного дня робимо кульки (у мене вийшло 15) і випікаємо. Смачно, але досі не вирішила, який з рецептів використовуватиму надалі, вочевидь, залежно від планів на ранок. birds_nest

"Пташині гнізда" - цікава страва, і насправді, зовсім нескладна, найважче начистити яйця. Щоправда, знімати ввечері я так і не навчилася, тому вибачайте за так собі фото.
Для гніздечок:
700-800 г фаршу - 50/50 свинина-яловичина
10 перепелиних яєць
1 цибулина, дрібно покраяна
мелений мускат
чебрець
1 яйце + 1 білок
хлібні крихти
15 г масла
сіль, перець

 для соусу:
400 г консервованих томатів без шкірки
15 г масла
1 ст.л. олії
2 цибулини і 1 зубець часнику, дрібно покраяні
 2 ст.л. хересу
1 ч.л. паприки
лавровий листочок
сіль, перець
каперси (на око)

Відваріть яйця (це хвилин 5), охолодіть, почистіть. Додайте у фарш цибулю, яйце, дрібку мускату, чебрець, сіль, перець до смаку. Добряче вимішайте. Руками, змоченими у холодній воді робіть з м'яса пляцки, загортайте в них яйце, формуйте кульку, вмочуйте її у збовтаний білок і обвалюйте у крихтах. Розтопіть масло у сотейнику, обсмажте кульки з усіх боків, накрийте кришкою і тримайте на малому вогні хвилин 20. Тим часом у каструльці чи сотейнику обсмажте в суміші олії і масла цибулю і часник до м'якості, додайте томати, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, хвилин через 5 додайте херес, лавр і паприку, присоліть і приперчіть, додайте каперси і готуйте на малому вогні до загусання. Подавайте кульки з соусом і гарніром на вибір. Виглядає у розрізі незле.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.