Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Курячі кульки з маком



By   Lana Svitankova      23:31      Мітки: ,  
Взагалі, я дивуюся, як така макоїдка, як я, не додумалася до цього самотужки. Коли вдома готувалися булочки з маком, то це був мак з булочками. А це просто, але смачно і дуже ефектно. chiken_balls Оригінальний рецепт знайшла у karaidel, а я робила трохи інакше.
Отже, на 15 кульок діаметром приблизно 4-5 см (це на 4 осіб щонайменше):
куряче філе 400-500 г
шматочок м"якого сиру типу камамбер (насправді, можна взяти будь-який)
мак
чебрець
оливкова олія
сіль, перець
1 яйце мелені
панірувальні сухарики або шматочок хліба

 Змеліть філе на фарш разом з хлібом (якщо у вас хліб), добряче розмішайте, приперчіть, присоліть, додайте чебрець, яйце і сухарі (якщо у вас вони). Наріжте сир невеликими шматочками. Змастіть форму для випікання олією, насипте у мисочку мак. Змоченими у холодній воді руками робіть кульки з фаршу зі шматочком сиру всередині і обвалюйте їх у маці. Готові кульки викладіть у форму, збризніть олією і випікайте 40 хвилин при температурі 180С. Це таааааак смачно! Дуже файно з запеченими овочами чи зеленим салатом. Чиста собівартість у мене вийшла 42 грн. Якщо ваші гості не бояться маку на зубах - сміливо годуйте їх цією чудесною штукою.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.