Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Австрія 0.1. Добратися



By   Lana Svitankova      19:32      Мітки: ,  
flight1 Цього разу ми летіли BalticAir, квитки туди і назад на двох і одну валізу (обмеження 20 кг, б"ється головою) коштували 535 євро. Одразу на квитках було написано, що до Риги і назад ми летимо бомбардиром, а Рига-Відень-Рига - боінгом. Але на практиці виявилося, що назад з Риги до Києва нас повіз теж боінг, тому ми прилетіли на півгодини раніше графіка. Вигляд Риги з вікна літака фантастичний, купа озер, морько, і взагалі виникло бажання туди злітати і поставити прапорець уже на всю Прибалтику (у Литві й Естонії ми вже були). Пересадка туди була блискавична - між часом посадки літака з Києва і відльотом до Відня було рівно 35 хвилин, і вже коли ми підбігали до паспортного контролю, нас і ще двох пасажирів оголошували на термінову посадку до воріт, щоправда, виліт так і не затримався, тому стикування, як на мене, дуже і дуже добре, не треба нудитися в аеропорту, як дорогою назад - 2 години, хоча можна убити час колупанням в інтернеті, в обох аеропортах він безкоштовний, і, о диво, цього разу ми побачили безкоштовний вай-фай і у Борисполі - цивілізація на підході. Під час польоту Рига-Відень відлипнути від ілюмінатора неможливо, там таку красу показують, що це капець. Летіли над Польщею і Словаччиною, а там гори, долини, річечки, перевали, містечка - як мальоване все.
flight А потім починається Австрія. Повторюся - я не знаю, що вони сиплють у свої озера, але цей неймовірний колір всотує у себе очі, я не уявляю, чим може зумовлюватися таке забарвлення. Це надто красиво, щоб бути справжнім. Коли літак заходить на посадку, можна роздивитися і будиночки, і вітряки, і ковдри полів з клаптиків різного кольору. flight3 flight2 З аеропорту до центру Відня найзручніше дістатися або експресом (САТ) або приміською електричкою (S-Bahn). Перший їде до центру (Wien Mitte) 16 хвилин і коштує 10 євро в один бік. Електричка - 26 хвилин до тієї ж станції, ходить раз на півгодини і коштує 3,60 євро. Електричка вигідна ще й тим, що в квиток можна забити кінцеву станцію слідування (там, де ви будете поселятися) і квиточок буде дійсний і на трамвай/метро/автобус чи чим ви там будете добиратися до готелю. Автомати з квитками приймають кредитки і монетки, тому запасіться або одним, або іншим, папірці в них не запхнеш. Отак ми і дісталися Laxenburgerstrasse, де і жили в чудовій квартирці, якою дуже задоволені, поруч величезний супермаркет, навпроти - суперовий паб, зупинка трамваю - 2 хвилини. Якщо комусь треба, дам координати хазяйки. На цьому організаційно-добиральне - все.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.