Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Імбирне печиво



By   Lana Svitankova      19:38       

 

Перед приготуванням мої спостереження: - чим довше тісто в холодильнику, тим краще його розкатувати - 10 хвилин цьому тісту забагато, гадаю, 8 вистачить, і 5 мм. теж затонко, виходять сухарики. Можна робити шар товщим і випікати до легкого золотавого кольору, але головне і найважче - розкачати тісто однакової товщини всюди, тоді печиво пропікається рівномірно, а не виходить бліде непорозуміння і негр на одному листі - кількість спецій варто визначати на власний розсуд наступного разу я дам більше кориці і гвоздики - не забивати тісто борошном Отже
300 гр. борошна
125 гр. цукру, бажано неочищеного
100 гр. масла кімнатної температури
85 гр патоки/меду
35 мл молока
1 яйце
1-1,5 ч. л меленого імбиру
1 ч. л кориці
по 1/2 ч. л меленого душистого перцю, гвоздики і розпушувача
 

 Збити міксером цукор з маслом в однорідну масу.


Додаємо в тісто яйце, молоко, мед, збиваємо до однорідості. Всипаємо спеції і розпушувач




 
 

 Далі ложкою вмішати борошно. Тісто буде липке, не лякайтеся, так і треба. Викладаємо його на плівку (у пакет) і кладемо в холодильник щонайенше на півгодини. Дістанете його ви звідти прекрасно-розкачувальної консистенції (на світлині половинка)

Качаємо половинку тіста і вирізаємо потрібні форми...
 

 ...які потім викладаємо на лист, вистелений кухарським папером.

 

 Поки перша половина печеться 10 хвилин у розжареній до 180 градусів плиті, розкачуємо-вирізаємо печивко з другої половини тіста. Оскільки я ненавмисне поробила печивка різної товщини, то й пропеклися вони по-різному, але смаку це аж ніяк не погіршило. Якщо ваша пічка, як у мене, більше шкварить коло задньої стінки, за 5 хвилин розверніть лист до стінки іншим боком.

Печиво вийшло пречудове, хоча і трошки сухе, пектиму наступного разу не так довго, яскравий імбірний смак, а пахощі... Печіть, не пошкодуєте. А ще на мене така ностальгія напала - з самого дитинства не робила печива формочками :) Спонсорами формочок виступили Butlers (Глобус, 3 лінія, форма-крильце, 39 грн.) і Епіцентр (на окружній, 6 різних у в"язці, 29 грн)

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.