Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Gougères – сирні пиріжки



By   Lana Svitankova      19:13      Мітки: , ,  
220 мл. молока
170 гр. масла
1 ч.л. солі
1 ч.л. перцю
125 гр. борошна
5 яєць
95 гр. тертого сиру грюєр
1 ч.л. покраяного чебрецю





На середньому вогні довести до кипіння молоко, сіль і масло. Безперервно (!) помішуючи, всипати борошно і варити ще 3 хвилини, поки маса не стане гладенькою і трохи в’язкою. (Насправді, у нас так не вийшло, борошна забагато, все одразу береться однією великою грудкою, тому ми активно перемішуючи цю "кашу" вінчиком потримали її на вогні хвилину і перейшли до наступного етапу). Перелити у миску і збивати міксером, додаючи по одному яйцю на раз. Після того, як всі п’ять яєць опиняться у суміші, і вона набуде однорідності, додати сир, перець, і чебрець, добре розмішати.
Перекласти суміш у пекарський конверт і вичавлювати на вистелене пергаментом деко кульки, приблизно 3 см. у діаметрі з трохи більшими проміжками. Якщо конверта не має, викладайте суміш ложкою. Вони будуть пласки і негарні, не лякайтеся :)
Випікати у розігрітий до 180С печі приблизно 25 хвилин (насправді ж, нам при такій температурі і конвекції вистачило 15 хвилин) кульки мають надутися і набути золотавого кольору. Якщо перед випіканням збризнути деко водою, кульки ростимуть краще. Після того, як вийняли, одразу зробити надріз/дірочку на дні кожної кульки, щоби вийшла зайва пара, і вони не розмокли. З цієї кількості складників кульок буде близько 30.
На смак дуже оригінально і незвично, а якщо скуштувати їх з фруктовими джемами, то взагалі поєднання вкрай цікаве. Хоча, з несолодкими начинками і без них теж добре.
До речі, у нас половина цих пуфів вийшла просто кришечка без дна - поганий кухарський папір, дуже липне до нього випічка, тому не заощаджуйте на ньому.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.