Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me
old-postcard-Stock
Щось я сачкую і не допишу ніяк про наші шведські мандри, власне, про Скансен (http://www.skansen.se/en). Чому окремим дописом? Тому що цьому першому в світі музею під відкритим небом (значно меншому, ніж наш Пирогів, до речі), що розпочав свою роботу 1891р., можна співати оди безкінечно. skansen
pudding Ще один елементарно простий десерт – це шоколадний пудинг.
І, відкрию вам одну з маленьких таємниць всесвіту: якщо не полінуватися і пропустити холодну суміш майбутнього пудингу через сито двічі, то насолода буде безмежною – шовк і оксамит пеститимуть ваш язик, жодних, ні-я-ких грудочок, саме блаженство.

 75 г цукру
15 кукурудзяного крохмалю
2 ст. л. какао
дрібка солі
350 мл молока
20 г масла
0,5 ч.л. ванільного екстракту

Змішати всі сухі складники, залити холодним молоком, добряче розмішати і див. вище. На середньому вогні безперервно помішуючи довести до кипіння, зняти з вогню, додати масло і ваніль, розлити по порційних слоїчках і лишити вистигати, потім поставити в холодильник годинки на дві. Мммм... Кількості вистачить на чотири таких слоїчки з-під йогурту. Дуже прикрашає ранок, коли треба вставати на роботу, а страшенно не хочеться, і злий, як чорт :)
 АПД. дослідження тирнетів натякають, що крохмаль кукурудзяний цілком можна замінити на картопляний, хіба що у трохи меншій кількості
На платформі Blogger.