субота, 17 вересня 2011 р.

Швеція 3.2.1. Музеї. Скансен

Щось я сачкую і не допишу ніяк про наші шведські мандри, власне, про Скансен (http://www.skansen.se/en). Чому окремим дописом? Тому що цьому першому в світі музею під відкритим небом (значно меншому, ніж наш Пирогів, до речі), що розпочав свою роботу 1891р., можна співати оди безкінечно. skansen

неділя, 11 вересня 2011 р.

Шоколадний пудинг

pudding Ще один елементарно простий десерт – це шоколадний пудинг.
І, відкрию вам одну з маленьких таємниць всесвіту: якщо не полінуватися і пропустити холодну суміш майбутнього пудингу через сито двічі, то насолода буде безмежною – шовк і оксамит пеститимуть ваш язик, жодних, ні-я-ких грудочок, саме блаженство.

 75 г цукру
15 кукурудзяного крохмалю
2 ст. л. какао
дрібка солі
350 мл молока
20 г масла
0,5 ч.л. ванільного екстракту

Змішати всі сухі складники, залити холодним молоком, добряче розмішати і див. вище. На середньому вогні безперервно помішуючи довести до кипіння, зняти з вогню, додати масло і ваніль, розлити по порційних слоїчках і лишити вистигати, потім поставити в холодильник годинки на дві. Мммм... Кількості вистачить на чотири таких слоїчки з-під йогурту. Дуже прикрашає ранок, коли треба вставати на роботу, а страшенно не хочеться, і злий, як чорт :)
 АПД. дослідження тирнетів натякають, що крохмаль кукурудзяний цілком можна замінити на картопляний, хіба що у трохи меншій кількості