Коли дуже хочеться чогось цікавого, коли не страшно експериментувати зі смаками, і взагалі, коли дуже хочеться чогось нахімічити, буває, трапляється отаке. Знадобляться, на одну особу:
- 1 міцна груша -
1-2 смужки бекону (залежно від розміру груші)
- шматочок сиру з пліснявою, кількість залежить від смаку, але грам 10-15 буде ок
- перець
- спеції за бажання (орегано, чебрець, тощо)
- зубочистки, замочені у воді, щоб сколювати неслухняний бекон
- кілька мигдаликів чи ядер волоського горіху
З урахуванням наведених продуктів, порція на одного виходить десь 10 грн. І моя порада - економити на беконі не варто.
Два мої найбільші враження від Китаю – китайська кухня і Великий китайський мур. Ото шо великий, то великий, заперечень нема. Ця фантастична споруда (одне з семи середньовічних див світу – виявляється, цих переліків див віз і візочок, між іншим) не просто велика, вона величезна – завдовжки 8851,8 км, з яких 6259,6 км – власне стіна, 359,7 км – траншеї і 2232, 5 км – природні бар’єри, як то горби і річки. Ви собі таке уявляєте? Я от коли побачила на власні очі, то подумала: «Ото не було чим зайнятися» :)
Як добре, коли є час поколупати фото і розказати вам щось нове. Я коли побачила ці цукорки, забажала їх з силою неймовірною, тому була знайдено і впольовано тахіну - у двох місцях, між іншим. Одна в крамниці "Дуккан" на розі Жилянської і Тарасівської (42 грн за 450 г) і в інтернет-крамниці отут.
Отже, знадобляться:
- 100 г нуту
- 3 ст.л. тахіни
- 1,5 ложки меду
- 1 ч.л. цинамону
- 100 г шоколаду
- 20-25 г масла
Тобто, собівартість цукерок десь 18 грн за 19-20 штук завбільшки з середній волоський горіх. А смакота-а-а...
Нут промийте і замочіть на ніч. Злийте воду, залийте новою і варіть хвилин 40-50. І тут головне! Не полінуйтеся перелити нут в миску з холодною водою і потріть його у ній руками, щоб злізла шкурка. Так цукерки будуть значно ніжніші на смак. Потім змеліть блендером нут в однорідну пасту разом з цинамоном, тахіною і медом. Ложкою набирайте трохи маси і ліпіть з неї кульки, які потримайте півгодинки в холодильнику, а тим часом розтопіть разом шоколад і масло, і "купайте" у глазурі нутові заготовки. Викладіть на папір для випічки (потім все прекрасно відлипне) - і в холодильник. Коли шоколад застигне, цукерки можна перекласти в коробку. Цей кунжутний смак, м-м-м.... А на вигляд - достоту каштани.
- 100 г нуту
- 3 ст.л. тахіни
- 1,5 ложки меду
- 1 ч.л. цинамону
- 100 г шоколаду
- 20-25 г масла
Тобто, собівартість цукерок десь 18 грн за 19-20 штук завбільшки з середній волоський горіх. А смакота-а-а...
Заборонене місто (紫禁城 Пурпурове заборонене місто або Гугун 故宫) - найбільший палацовий комплекс у світі – 720 тис. м. кв на хвилиночку – і головний палацовий комплекс китайських імператорів з XV до початку XX століття.
Без сумніву, найбільш відвідувана і визначна туристична атракція Пекіну, першою з усіх китайських об’єктів занесена до списку всесвітньої спадщини людства ЮНЕСКО (у 1987 р.). Описується одним словом, як і вся наша китайська подорож – масштабно! Друге слово – пишно. Третє – однаково. Боюся, я вас розчарую, але далеко не імператорський палац сподобався мені найбільше. Так, попервах він просто ошелешує розміром, пишністю, вишуканістю візерунків, але всі вони однакові для європейського ока, і досить швидко замилюються. Ми припустилися небезпечної помилки – пройшли палац навпростець, і він встиг нам набриднути, через що ми не пішли вештатися закапелками, не потрапили у музей, не побачили найбільшу колекцію годинників у світі. Але хто ж лікар. Покажемо, що бачили ми.
Починається все це з кас.
На платформі Blogger.