Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Ugly but sweet



By   Lana Svitankova      16:08      Мітки: , , ,  
Це саме той випадок, про який ідеться в одній дуже відомій пісенці з не менш відомого кіна "на лицо ужасные, добрые внутри". Якби я робила його зараз, цей псевдо-тортик, то зробила б все інакше, починаючи від способу промащування коржів, закінчуючи вибором глазурі. Але я люблю його і таким, кособоким, вимазюканим, з розтрісканою глазур'ю і недолугим малюнком. А тестова група повідомляє, що він дуже нічого на смак. Особисто поки сказати нічого не можу, бо солодке все ще не лізе, але шоколад, сливи і кардамон - хіба це не небесні гармонії?

ugly&sweet0


Основа коржів - брауні звідси, тільки пекти трохи довше, щоб він пропікся повністю, це Х15 хвилин.
Фруктове пюре (ще лишилося для млинців) - 300 г мороженої сливи, додати 3 ложки цукру (якщо є темний - прекрасно), 50 мл води, насінини 5-6 кардамонових коробочок довести до кипіння і на малому вогні виварювати до загустіння, перетерти через сито чи пюрувати блендером, дати вистигнути.
Глазур - 150 г цукрової пудри прогріти з соком половини лимона
Оскільки пюре все-таки не стає колом, а коржі досить щільні, то я б порадила просто вирізати в нижньому коржі кругле заглиблення, а налити пюре туди, так воно не вичавлюватиметься так сильно при нарізці. А глазур все-таки краще шоколадну, знову виходячи з того, що цукрова дуже щільна, коли застигає. Таке, коряві торти я теж вмію робити, я ж не фея :)))
  ugly&sweet1ugly&sweet3 ugly&sweet0

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.