Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Розмаринові кульки в журавлиновому соусі



By   Lana Svitankova      16:42      Мітки: , ,  
А де кульки, спитаєте ви мене, розглядаючи це фото.
Я вам от що скажу, всі погані фотографи у пеклі будуть знімати тільки фрикадельки, котлети й увесь інший фарш, тому що я навіть не знаю, що виглядає гірше. І навіть соус не спасає, ба, навіть псує. А за таємне знання, як Ікея робить свої котбуллар ідеально круглими, я готова віддати півцарства і коня, бо кульки ніколи, просто ніколи не виходять кульками, а незрозумілими грудочками підозрілого характеру. Проте, це той самий випадок, коли варто задушити внутрішнього естета, бо вони такі прості і смачні, що соромно називати це рецептом.

rosemary_balls0

500-600 г фаршу 50/50 (свинина+яловичина, я беру переважно якусь лопатку чи нежирний ошийок) + сіль + перець + 3-4 гілочки розмарину (обібрати листочки і дрібно-дрібно покраяти) + 1 яйце.
Добре вимішати, наліпити кульок намоченими у холодній воді руками. Обсмажити на маслі, покласти в теплу тарілку і накрити, або сховати у піч в режимі підтримки температури.
На сковорідку хлюпнути щедро хереса чи іншого кріпленого вина, зішкребти з дна всі пристиглі шматочки, довести до кипіння, вкинути 300 г журавлини, проварити на середньому вогні до мякості, пюрувати блендером (переливши попередньо у склянку для блендування, не робіть цього на сковороді!), повернути на сковорідку, додати ложку цукру, виправити на сіль, перець, додати 2 ложки томатного пюре і 50 г масла. Проварити 5 хвилин. У соус повернути кульки, перемішати, накрити кришкою, вимкнути вогонь і дати постояти кілька хвилин.
Подавати з картопляним пюре і нехай весь світ зачекає.

rosemary_balls1 rosemary_balls2

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.