Спека. Сонце. Плюскіт води. Розпечені кахлі. І морозиво! У Лісабоні є морозиво.
Повз Gelato Therapy (Rua Da Madalena, 83) ми ходили практично кожен день, бо жили неподалік. Маленьке кафе, де крім морозива можна і кави, з цікавими варіантами морозива (базилік+ваніль, розмарин+лимон), пристойною кількістю смаків, але не надто дешеве. Здається, порція з двох кульок 3 євро. І кульки просто кульки, стандартного розміру зі стандартної ложки. Вперше побачила пластмасові стаканчики замість паперових. Лише готівка. На смак незле, але...
Santini (Rua do Carmo, 9, http://santini.pt) вважається найвідомішим і найстарішим морозивом Португалії, щоправда, по вигляду кафе цього не скажеш, його нещодавно відреставрували, і воно виглядає абсолютно новим і сучасним, дерзкім і смугастим. Цікава система - спочатку оплачуєш бажану кількість (картка не спрацювала), а потім з квиточком йдеш по морозиво. Саме морозиво хороше і смачне, але не можу сказати, що аж ах мої рецептори в екстазі. Постійні черги - вочевидь, через репутацію, бо навіть монархічна пара не обходила своєю увагою цю крамницю, 3,5 за середню порцію морозива з трьох кульок.
І абсолютний переможець (ми тричі ходили за три дні, одного разу спеціально поперли 6 км вечірньої прогулянки, а прогулянки Лісабоном - це вгору-вниз-вгору-вниз) Nannarella (Rua Nova da Piedade, 68, https://www.facebook.com/GelateriaNannarella). Крихітна крамничка, куди влізе максимум троє, абсолютно фантастичне морозиво, якого у маленьку пасочку за 2 євро напихають стільки смаків, скільки тобі заманеться і так, щоб воно вивалювалося. І працюють до 22 - за що окремі подяки. Смаки без викрутасів, але мамамія, якщо це груша - то це груша в роті, апельсин - найфантастичніше апельсинове морозиво мого життя, я мовчу вже про горіхові, шоколадні, полуницю з базиліком. Все настільки смачне, що можна проковтнути язика. А невдовзі вони мали робити морозиво з хмелем, але того я вже не застала... Love and adoration. Ходіть до них, як будете на Лісабонщині, ходіть.
About Lana Svitankova
Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew
На платформі Blogger.
Немає коментарів :
Дописати коментар