Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Дивний овоч



By   Lana Svitankova      20:25      Мітки: , ,  
Дивний овоч, кострубатий коренеплід, німецька редька, найбільш недооцінений овоч для здорового харчування, незрозуміла фігня, щозцимробити, цеможнавзагалі їсти - розповсюджені коментарі стосовно цієї рослини. Увага, питання до знатоків, що у чорному ящику? :)

kohlrabi1
Кольрабі. Калярепа. На вигляд і на звук однаково чудернацька капуста. Так-так. Капуста. А корисна така, що дієтологи просто вмирають - і вітаміни, і мінерали, і страшенно низькокалорійна - просто вигода на вигоді, вигодою поганяє.

kohlrabi2

В принципі, мене дуже здивував факт, що всіх так дивує вигляд кольрабі, і сам факт її існування. Зізнаюся, я її ніколи не їла, хоча й бачила досить часто. Але почитати коментарі до небагатьох рецептів у англомовному інтернеті і вмерти можна, таке враження, що кольрабі заслали з космосу. А овоч цей можна і сирим у салатку, і овочеві оладки, і засмажити - чим я, власне, і зайнялася, бо оладки здалися мені надто працемісткою роботою у цей лінивий день.

Головна порада для досконало запечених овочів: хай їх буде на деко менше, ніж один на одному гіркою, бо так вони просто пропаряться, а не засмажаться. І марно буде чекати розкішної, карамельної скориночки на кожному боку кожного щматочка.
Не шкодуйте олії, але і не переливайте її, маринад найкраще мастити на овочі кулінарним пензлем, так ви змастите все, і калюж олії не буде.
Мінімум один раз овочі треба буде перемішати, хвилині на 20й.

Два невеликих кольрабі, три картоплинки, гарну тлусту морквину почистити від шкірки, порізати кубиками, не надто маленькими, щоб не посохли, але і не дуже крупними.
Викласти овочі на деко. Поперчити. У маленькій мисочці змішати сік чверті лимона, два дрібно посічені зубці часнику, дрібку меленого коріандру, олію від душі. Розмішати,змазати овочі пензлем.
Запікати при 190С+конвекція 40 хвилин.

kohlrabi

Можна споживати і так, а можна перекласти у меншу форму і дати підкопченої овечої бринзи і повернути в піч ще на 10 хвилин.
Пречудова самостійна страва і не менш прекрасний гарнір.

kohlrabi3 kohlrabi4 

 Тепер маю серйозні наміри на салатку з запеченого буряку, кольрабі, горіхів і козячого сиру. Це має бути щось.


About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.