Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Родич песто



By   Lana Svitankova      18:39      Мітки:  
pesto
Родич, бо на справжній песто я вже не пошкодую купити якісної олії, кедрових горішків, пармезан, а не кеш'ю, оливкову для смаження і польський твердий псевдо-пармезан. Бо все одно виходить в рази дешевше, ніж купувати песто у банках. Літр родича песто обійшовся мені у 182 грн складників. А оскільки останнім часом песто у нас йде в компанію до всього - до пасти, до пельменів, до млинців і т.д., фраза "тобі попестити" має сути гастрономічне значення, а не те, що ви могли подумати :)
І поки свіжий базилік дешевий, треба наробити таких штук, навертіти стерилізованих слоїків і поскладати в комору до зими. Хоча, до зими все одно не достоїть. З'їмо і не помітимо.

- 500 г базиліку - вимитого і обібраного з патичок листя
- 100 г сиру
- 100 г горіхів
- 3 зубці часнику, розчавлені
- 100 мл оливкової олії
- сіль, перець до смаку

У блендері порубити у однорідну масу базилік, сир, горіхи, часник, а за тим потроху тоненькою цівкою влити олію, не зменшуючи обертів. Скуштувати, посолити, поперчити, сховати в слоїк і їсти з чим завгодно. Омномном.




About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

3 коментарі :

  1. тобі попестити - класно ))))
    а пробували в стерилізованому, чи довго стоїть?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну оце я вперше зробила, не було можливості перевірити. Але я наробила в пластикові пасочки і запхала в морозильник на зиму.

      Видалити

На платформі Blogger.