- чотири великі морквини (зважила - це 370г натертої)
- 80 г цукру
- 2 яйця
- 50 мл олії
- 200 г горіхів (я брала несолоний несмажений арахіс, бо він банально, найдешевший)
- додатки: по 2 ст.л. насіння льону і соняшника, цинамон й імбир до смаку.
Натираємо моркву і мелемо горіхи. Розділяємо яйця на білок/жовток, жовтки збиваємо з цукром і спеціями, після того додаємо олію і добре розмішуємо. Додаємо моркву, горіхи, додатки, вимішуємо ложкою - буде густа маса, але нещільна. Збиваємо білки і вмішуємо ложкою в морквяну суміш. Викладаємо у форму (я беру стандартну кексову "цеглинку"), викладену кухарським папером. Викладаємо, не ущільнюючи. Випікати годину при 160С. Дати вихолонути, краще робити на ніч, а їсти зранку. Він прекрасний, особливо политий карамеллю
А скажіть, будь ласка, чи має морквяник піднятися, чи він все ж таки заважкий для цього?
ВідповістиВидалитиУ мене практично не піднімається, він занадто вологий, але розпушувач і збиті білки допомагають йому не злипнутися в цеглину остаточно
Видалити