Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Гамбург пивний 6.1.



By   Lana Svitankova      18:38      Мітки: , ,  
Це буде незначне оновлення оцього запису дворічної давнини.

Власне, Гамбург теж потроху відходить від класичного німецького пива, що настільки очевидно навіть у традиційному донеможу Brauhaus Joh. Albrecht, ось і доказ:
  bier
Щоправда, сімку і каскад там ми не почули, їх мабуть сипонули зовсім трохи, для галочки, але в будь-якому разі, цей зимовий варіант значно більш охмелений, ніж можна було сподіватися.
Але є місця, де можна розжитися ну геть нестандартними зразками.
Почнемо з Bierland (Seumestrasse 10, буквально кілька кроків від станції Wandsbeker Chaussee, вт-пт 10-20, сб - 10-18)- невеликої, але місткої крамнички. Бувалого пиволюба там здивуєш небагато чим, але тим не менш, однозначно є чим розжитися, особливо з молодих німецьких експериментальних броварень. Хочу відмітити, що деяке пиво ми бачили лише тут. Привітна хазяйка із задоволенням порадить, що вибрати, розкаже, покаже, потеревенить із вами про пиво в цілому. Оплатити можна лише готівкою (якщо у вас немає дебетної німецької карти). Зауважте, що на фото - перші двері, вам потрібні наступні.
  bierlandbierland1 bierland2

Далі ноги і метро (станція Sternschanze) занесли нас на геть молоду броварню Ratsherrn і їх фірмовий ресторан Altes Madchen на Lagerstraße 28a .
Місце фантастичне. Дуже приємний інтер'єр, біля каміна я б жила вічно, приязний персонал, фантастична (без перебільшення) їжа, і дуже незле пиво. Розливного 6-7 власних сортів, постійних і сезонних, і два гостьових (Ayinger та Brewers & Unions), ціновий рівень від 5,3 до 6,7 євро за великий келих. І плюс близько 100 позицій пляшкового пива з усього світу. Zwickel, Rotbier і Weissbier хороші представники цих класичних німецьких стилів, рівні і без сюрпризів, а от Pale ale i IPA уже явно виділяються, обидва дуже приємно охмілені, збалансовані, цитруси і ялинки, привіт, пивна революціє :)
Я не те щоб дуже ласа до бургерів, але такого, з такою булочкою і соусом я не куштувала ще ніде (котлетка була просто хороша), 11,4 євро. Булочка може пояснюватися тим, що прямо на місці працює власна пекарня, де можна купитии хліб додому. Паста з соусом з горгонзоли, персиками і карамелізованими волоськими горіхами - це просто свято, яке танцює у тебе на язиці (9 євро).
Ми обідали там близько 4ї години у п'ятницю, і людей вистачало, в суботу о 18 повна посадка, хоча заклад немаленький, тому якщо плануєте навідати у прайм-тайм, бронюйте столик. Що цікаво, дуже дивна відсутність тотального брендування. Костерів під келихи немає, бокали без логотипів. Єдине, на чому є назва закзладу/броварні - меню і ящики, як елемент декору. Сама ж броварня поруч, за величезними вікнами. Проводять екскурсії (від 6 осіб) за попереднім записмо. ratsherrn ratsherrn1 ratsherrn2 ratsherrn4 ratsherrn3 ratsherrn5 ratsherrn6

У сусідній будівлі на Lagerstraße 30a розташовано крамницю Craft Beer Store (судячи, як шоукейсяться пиви сусідньої броварні, власник там спільний, або дуже близький). Тут є де розгулятися. Тут і тисячі поличок з пивом з усього світу (заявлено 400+ сортів), дуже пристойний підбір, маю запевнити, і дегустаційна зона, і заввбачливий холодильник, і всілякі аксесуари пиводотичні. Працюють і з готівкою і з картками, з понеділка по суботу з 12 до 20. Нема сенсу довго просторікувати, просто не оминайте, як будете у Гамбурзі.
  ratsherrn7ratsherrn8 ratsherrn9

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.