Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Фарери 2.0.



By   Lana Svitankova      18:57      Мітки: , , , ,  
Взагалі, на цей день у нас був зовсім інший план:

- забукати вертольот на Мікінес і прихати автом в аеропорт, запаркуватися, вилетіти звідти https://www.atlanticairways.com/en/helicopter

- потусити Мікінесом, подивитися на тупиків, сфоткати найканонічнішу картинку з маяком

- повернутися поромом https://mykines.fo

Тусити далі. Але через те, що ми не зрозуміли, що календар на пором треба перекидати на наступний місяць, і він не світить на розкладці поточного місяця дати наступного, навіть якщо вони потрапляють у тиждень, ми не змогли забукати пором назад. А він один на добу. 

Тому головна порада - бронюйте пором мінімум за місяць. Але це не дасть гарантії, що ви кудись попливете/полетите, бо а)погода, яку треба перевіряти день в день б)квитки на гелікоптер відкриваються на продаж не раніше ніж за тиждень.  Зверніть увагу, що крім оплати за пором є ще оплата за вхід на заповідну територію острова, яку треба здійсніти до приїзду. Так, ніхто не казав, що буде легко. 
Тому у нас була зовсім інша програма. 


Наш маршрут був запланований наступним: Funningur - Gjògv - Slættaratindur (хайк №8, підйом на найвищу гору островів) - Eiði - Fossá - Tjørnuvík (хайк до Saksun №9)

Насправді погода внесла свої корективи. 
Funningur і Gjògv - обидва крихіті поселення з кольоровими будиночками, вкритими мохом дахами, як мальовані. У Гйорві ми знайшли хатку-кав'ярню, в якій з самого ранку шось пшло не так, кава замерзла, вафлі не хотіли смажитися і пристигали до пательні, і розпачливий власник розважав нас цікавезними історіями про локальщину приблизно півгодини, які пішли на те, щоб витрясти з пекельної машини хоча б кави. Колишній порт з розкішними бірюзовими хвилями дуже красивий. Є ще доріжка на гору, з якої вид мабуть геть приголомшливий, але вона пролягає по приватній території, і за користування просять трошки грошей, а готівки у нас не було (піти безкоштовно якось суміння не дозволило, бо там просто бокс на дверях висить для монеток, ніхто за руки не хапає). 












Наступним номером програми був підйом на найвищу гору островів Slættaratindur, 882/880м, з якою пов'язаний забавний казус: всі завжди були впевнені, що висота 882м, але нещодавно переміряли, і виявилось, що 2 метри кудись поділися. Але низькі хмари вперемішку з туманом висіли уже десь посередині гори і дертися нагору, щоб подивитися імлу, не дуже хотілося. Тому ми рушили далі, з'зли бутерброди з кавою в Eiði з видом на океан і поїхали до найбільшого вертикального двокаскадного водоспаду заввишки близько 140 метрів, що зветься просто Fossá. Його видно навіть з протилежного боку фйорду. До нього теж можна піднятися, як до нижнього, так і до верхнього каскаду. Красивий і стрімкий. Підйом досить різкий, без хорошого взуття можна трохи литки повивертати, тому будьте уважні.




А там різким спуском до Tjørnuvík - рибацького села з чорним-чорним пляжем, де тусують серфери - так-так, прям серферська база там. Я не знаю, я можна лізти в океан такої температури, але там навіть дітлахи купалися. Видовище позаземне якесь. Планували піти хайкати маршрут №8 до Саксуна, але погрозливі хмари і гуркіт почали натякати на серйозну таку грозу, і в горах мені дуже не хотілося її перечікувати, тому на півдороги ми повернули назад, і правильно зробили. Дорогою до Клаксвіка погода помінялася ще тричі, як це помітно на фото. Шкода, що маленьке місцеве кафе зачинилося, поки ми спустилися, бо кажуть, що саме в таких треба шукати локальних спеціалітетів. Їх ми знайшли, але вже іншим днем.



Тріска сушиться)












About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.