Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Фаршировані баклажани



By   Lana Svitankova      21:34      Мітки: , , ,  
А скажіть, ви називаєте баклажани "синенькими"? Більшу половину мого життя вони були синенькими, соте з синеньких, рулети з синеньких - яких я не їла взагалі, і мені навіть на думку не спадало, що комусь це видається, м'яко кажучи, дивним. Але синенькі переслідували мене постійно, бо особливо їх любить тато, з часничком, з гострим перцем, щоб аж "дихання дракона" було, і побільше. У мене ж впихнути навіть один рулетик було неможливо, бо після тушкування баклажани мені схожі на кашу з вати. Не склалася у нас з ними любов, коротше кажучи.

Але ці от синенькі, сорт "Графіті", навіть язик не повертається так назвати. Які ж вони синенькі, вони гарненькі, товстенькі і смугастенькі, але аж ніяк не синенькі. Зізнаюся чесно, купила їх, навіть не думаючи, що навряд чи хтось їстиме їх, окрім мене, та і що я їстиму - не факт, і взагалі, що з них готувати, але вони такі гарні, хоч замість квітів на столі тримай.

eggplants1
eggplants4


Однак, довго вони не пролежать, і щось з ними таки треба робити. І зробилися фаршировані баклажани. Всі складники по натхненню (на 5 маленьких баклажанів 6-7 печериць, 200 г сиру)
Розігріти піч до 180С.
Вимиті баклажани розрізати навпіл, вирізати серединку, лишивши "човник". Серединку порізати кубиками. Печериці теж порізати кубиками. На добре розігрітій сковорідці, змащеній півложкою жиру, масла чи олії швидко обсмажити овочі, щоб вони не встигли потекти (саме тому вогонь має бути досить потужним, не лінуйтеся постійно перемішувати). Не солити, не приправляти на цьому етапі. 5-6 хвилин буде доста. Зняти з вогню. Нарізати кубиками половину сиру, половину потерти. В мисці змішати овочі, кубики сиру, перець, мускатний горіх, дрібку солі, начинити "човники", викласти на деко, вистелене кухарським папером, посипати згори тертим сиром. Запікати півгодини. Ай який гарнір до сосисок на пивну посиденьку, ммм.... Нефотогенічний взагалі, але смачний, як апельсин. От чесно. І зовсім не каша.


eggplants2 eggplants3

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

6 коментарів :

  1. На заднем плане правильная еда детектед

    ВідповістиВидалити
  2. я теж ковбаски зацінила )))
    баклажани - не моя стихія, але твої дуже-дуже апетитно виглядають!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ковбаски, до речі, хороші, я постійно забуваю назву, памятаю лише етикетку візуально) А баклажани і я не їм, лише грильовані кільця дуууууже рідко. А тут 4 половинки втоптала під сосиски, я думаю, не останню роль в цьому зіграв розплавлений сир:)))

      Видалити
  3. це таки не блог, а фуд-порно. як так можна гарно знімати їжу? навчіть

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я оце нічого не робила якось спеціально, чесно, просто знімала-знімала, намагалася дивитися якісь відеоуроки або читати (але воно у 90% в домашніх умовах невідтворюване), а потім не знімала взагалі, бо нічого не подобалося з відзнятого. Зараз, наче, знову пішло. Але, мабуть, я просто люблю їжу.
      І вона вдячна модель - їй завжди подобається, як вона вийшла, вона не смикається, не коментує, що з цього боку вона не фотогенічна, і її як посадовиш, так вона і сидить)))

      Видалити

На платформі Blogger.