Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Роздільне різото



By   Lana Svitankova      21:51      Мітки: ,  
Перший рецепт на новій кухні, yay!~
Насправді, він не дуже веселий, бо роздільне це різото - різото окремо, гриби окремо - тому, що декому зараз хочеться харчуватися винятково чаєм, але їсти щось все одно потрібно, особливо, хворому організму.
В цілому, спосіб приготування не новий - хороший арборіо, миска бульйона, сіль, перець, мускат, твердий сир типу пармезан. Окремо лісові гриби, цього разу - білі, дуже хочу спробувати з лисичками.

risotto_0

Товстодонну сковорідку розігріваємо, топимо на ній хороший шмат (50-60 г) вершкового масла. Всипаємо рис (200 г вистачить на 4 порції), швидко перемішуємо, щедро хлюпаємо херес (можна обійтися і без нього, але цей горіховий аромат...), перемішуємо і чекаємо поки половина випарується. Потім потроху доливаємо (один-півтора черпачка за раз) гарячий бульйон, і на малому, але не мінімальному, вогні готуємо - всотався бульйон, то додали ще. Ці маніпуляції вимагатимуть хвилин 25-30. 
Тим часом чистимо і ріжемо смужками гриби. Викладаємо на деко, бризкаємо олією, солимо, перчимо і в піч на 180С, в ідеалі з грилем. Через 10 хвилин перемішуємо, і тримаємо ще хвилин 10-15.
Різото перевіряємо - рис має бути у кремоподібному соусі, м'яким, але не розвалюватися, ледь-ледь ще твердуватим (аль денте для пасти, тут щось подібне), солимо, перчимо, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь. Ще хвилин 5, і рис набуде досконалості. 
На нагріту таріль викладаємо різото, додаємо дрібку мускатного горіху, натираємо пармезану, згори викладаємо гриби і ще разочок пармезаном по тертці.
Хворим подаємо без додатків.
Їмо.
І одужуємо. 

risotto_2 risotto_1

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

3 коментарі :

  1. а на чому бульйон варите? (знаю, питання звучить банально:) але я щоб не возитися з кістковим ідеальним варіантом для бульйону, то на філе курячому варила, то суто овочевий...)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З філе я варю дуже рідко, бо щоб виварити з нього якийсь смак, треба варити його довго, і потім філе стає неїстівне і сухе. Зазвичай беру щось з кісточкою і хрящиком, крильця чи ніжку. Інколи роблю рибний - з хвостика і голови форельних. Або, як в цьому випадку - дієтично овочевий, але без селери, бо дражайший не любить її, собі обов'язково стебельце додаю.

      Видалити
  2. на крильцях і ніжках теж бувало варила:) дякую!

    ВідповістиВидалити

На платформі Blogger.