Новорічне меню цього року знову ж крутилося навколо варіантів - на трьох, максимально приготувати заздалегідь, щоб не гратися ввечері. Ну і плюс було цікаво під кожну зміну підібрати відповідне пиво.
Тому меню виглядало наступним чином:
Закуски:
- сирна тарілка
- севіче
- гарячий сир на паличках
+
Mikkeller Simcoe (single hop, IIPA)
Maindish:
- салатка з руколи, грейпфрута, чері, кешью і гірчичної заправки
- індичі рулети в беконі з сиром
+
Delirium Nocturnum (dark Belgian strong)
Десерт:
панакота з полуничним кюлі
+
Cuvee de Ranke (sour)
кава
різдвяний кекс
Розклад:
За тиждень - кекс
30 - замаринувати рибу на севіче, зробити панакоту
31 ранок - згорнути рулети, накрити плівкою
31 вечір - нарізати сирну тарілку, зліпити сир на паличках, одночасно з ним закинути багет до севіче (15 хвилин). На другий підхід поставити рулети, поки печуться - зібрати салатку. Все. Чистого часу мабуть хвилин 40.
Все максимально просто, але вийшло, не посоромлюся, дуже незле і гармонійно. Дві нові страви - не рецепти, а просто ідеї підібрала на пінтересті, зробила на свій смак і натхнення.
Сир на паличках - дуже симпатична і оригінальна на вигляд закуска. У прямокутник листкового тіста вкладаємо м'який сир - ми взяли брі - додаємо варення, бажано кисле типу журавлинового чи заздалегідь зварений журавлиновий соус, кілька листочків чебрецю, заліплюємо все разом з паличкою і на 15 хвилин у піч 180С.
Рулети теж нічого складного, я люблю червоне м'ясо, тому взяла індиче стегно, розрізала мясо на товсті смуги, кожну з них покласти на смужку сиру (взяли "Буджакський" козячий, дуже файно), приперчити і загорнути в смужку бекону. Запікати при 180С з грилем 15-20 хвилин.
Новорічності особливої в меню не було, крім кексу, тому воно цілком трансформується в меню просто гарної посиденьки. Смачного, якшо шо :)
About Lana Svitankova
Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew
На платформі Blogger.
Немає коментарів :
Дописати коментар