
Отже, мій адаптований варіант:
- 300 г меду (пишуть рідкого, але і не рідкий можна підігріти)
- 200 мл пива (я брала червоний ель, що лишився від приготування бірчиці)
- 50 г темного цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 200 г пшеничного борошна
- 120 г пшеничного цільнозернового борошна
- спеції - знову таки пішов залишок суміші різдвяної бірчиці - кориця, імбир, кардамон, гвоздика, бодян
- жменя мигдалю
Трохи підігріти мед і пиво, розмішати, вмішати спеції, цукор, а далі потроху підсипати перемішані борошно і розпушувач. Вилити у змащену маслом форму, випікати при 180С. Моєю помилкою була надто велика форма, і шар тіста вийшов невисокий (десь два сантиметри), через що медівник вийшов як справжній пряник - цупкий, карамельний, щільний, з твердою скоринкою. Спробую ще раз у кексовій формі-цеглинці. Залежно від товщини віпікання триватиме від 40 до 80 хвилин, потрібно перевіряти. Пиво, звісно, можна замінити на воду, та чи треба?:)
Немає коментарів :
Дописати коментар