Взагалі, стандартна формула для трюфелів - це чорний шоколад і вершки у співвідношенні 2:1. Але враховуючи, які у нас зараз магазинні вершки, а в домашніх ложка колом стоїть, я роблю зазвичай інакше. Беру молочний і чорний шоколад 1:1, доводжу до кипіння базарного молока мл 100-150, і лию потроху - розмішую, і так (repeat until) поки шоколадна однорідна маса не набуде густини сметани, такої, не дуже жирної сметани. У холодильнику вона все одно загустіє, тому не треба боятися. Для цих трюфелів треба:
100 г чорного шоколаду
100 г молочного шоколаду
100-150 мл домашнього молока (або вершків 15-20%)
1-2 ст.л. арахісової пасти
пачка арахісу (тут я б радила брати несолоний, хоча солоний пікантно б грав на контрасті солодкого і солоного, але у нас так вивозькують у солі, що пікантності не виходить, буде просто солоне)
Спочатку приготувати шоколадну масу. Я ламаю шоколад на маленькі шматочки, додаю пасту і ставлю у мікрохвильовку на 30+30 секунд, поки закипає молоко. Починаю потороху розмішувати і доливаю молока, поки не вважатиму, що густина-рідина достатня. Даю вистигнути і ховаю в холодильник години на 2. Трохи арахісу мелю, решту лишаю цилим. Чайною ложкою набираю грудочку маси, в середину кладу горішок, і зпихаю пальцем з ложки у мелений арахіс (маса буде липкою і маститиметься). Вже після цього формую кульку, ще раз обвалюю в арахісі. З цієї кількості складників вийшло 23 невеликі цукерки. До кави собі або на подарунок друзям - файнєцький варіант. Головне - не з'їсти половину, поки ліпиш.
Немає коментарів :
Дописати коментар