Латинське слово biscoctus означає "запечений двічі". І здавалося б, біскотті та й біскотті, але ж скільки їх видів є - rusks, cantuccini, carquinyolis, rosegons, croquignole. І хто його знає, що насправді це, але хай це будуть лавандово-медові сухарики.
За основу взято цей рецепт, але без імпровізацій не обійшлося
350 г пшеничного борошна
50 г цільнозернового борошна
120 г цукру
1 ч.л. розпушувача
дрібка солі
1-2 ч.л. сушених квітів лаванди
2-3 ст. л гречаного меду
3 яйця
Змішуємо в одній мисці всі складники, крім меду і яєць, які збиваємо в окремій мисці. Поступово з"єднуємо вміст двох мисок і замішуємо густе, пружне тісто. Ділимо його навпіл, формуємо дві "ковбаски", які випікаємо 25-30 хв при 170С (плюс конвекція, або 180 без конвекції). Дістаємо ковбаски, ріжемо на порційні шматочки, які знову повертаються назад у піч ще на 15 хвилин. Вуаля. Пахощі, пащохі просто з глузду з"їхати можна. І просто, як двері. Одразу ж робіть каву, точно вам кажу.
About Lana Svitankova
Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew
На платформі Blogger.
Немає коментарів :
Дописати коментар