
Смажені скорпіони на шпажках на нічному базарі Пекіна


У цієї доброї тітоньки ми паслися на найсмачніших в моєму житті булочках - парових з начинкою з свинячого фаршу, бульйону і овочів
У випадку, коли ви готові експериментувати і їсти у закладах громадського харчування, будьте готові до того, що більшість з них схожі на звичайнісінькі їдальні. Дивани, подушки, дракони і сотні ліхтариків – це все західне уявлення рестораторів про східні заклади, а в реальності все геть інакше. Ні, розкішні і пишні ресторани тут теж є, але це або туристичні обдирайлівки, або висококласні заклади для ділових переговорів, і т.д. Обираючи місце, де б пообідати чи повечеряти, звертайте увагу на кілька моментів. Перше, і головне – чи багато у закладі місцевих, це і буде ваш лакмусовий папірець. Китайці не їстимуть там, де дорого і несмачно. Друге – подивіться, чи є у закладі меню якщо не з англійським перекладом (до речі, не факт, що він буде бодай трохи зрозумілим, бо меню часто-густо переклад робить інтернет-перекладач, як отут), то хоча б з картинками. Це позбавить вас вибору навпомацки, і хоча б більш-менш підготує до того, що ви їстимете. Ніколи, я ще раз наголошую, ніколи не замовляйте по порції першого, другого і десерту на особу. Ви не подужаєте, даю гарантію. Порції настільки великі, що одним гарніром і однією м’ясною стравою можна наїстися удвох, а то й утрьох, дуже поширеним є варіант «з собою», коли офіціант приносить картонну чи пластикову коробку і загортає залишки (а то й добру половину) обіду, який можна доїсти уже вдома. Насправді, вибір можна робити на свій страх і ризик, але бажано бути хоча б трохи підготовленими. Я, наївна, думала, о, екзотика, буду всяку фігню цікаву їсти, а насправді екзотикою були ми, і всі офіціанти тільки й робили, що дивилися, як ми будемо їсти. Тому добре, що ми знали, як їсти пекінську качку, місцеві «пельмені», чи що таке «сторічні яйця», бо бути «дурним лаоваєм» неприкольно, хоча походження виправдовує, тим не менш :)
Зліва направо: сторічні яйця з тофу, "пельмені", качка по-пекінськи (рисові млинці, овочі і соус в кадр не влізли)

Немає коментарів :
Дописати коментар