Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Баварія 6.0. Ноєшванштайн



By   Lana Svitankova      22:49      Мітки: , ,  
За 40 хвилин пішої ходи асфальтованою доріжкою від Фюссена розкинулося невеличке селище Шванґау, мальовничі краєвиди якого вподобали баварські королі. Замків тут два – Гоеншванґау, де минуло дитинство Людвіга, і Ноєшванштайн, який монарх-дивак так і не добудував. Щоби дістатися туди, треба перейти Лех – «молочная река, кисельные берега», просто як у казці з дитинства - біло-сизу річку і неквапливо рухатися романтичним шляхом туди, куди тицяють своїми пальцями-стрілками вказівники Konigschlossern, себто, «королівські замки».
Гори, ліси, луки, молоді бички – просто таки пасторальні картини.
А далі, з-за старезних ялин, між хмар і туману, визирає білий лебідь, Ноєшванштайн. Він вітає нас першим, на відміну спочатку прихованого від ока від якоїсь іграшково-жовто-лєго-будови Гоеншванґау.
Кепська погода зіграла нам на руку, черг у касах не було зовсім, що тут практично диво – влітку охочі подивитися замок вишиковуються у кількагодинні ланцюги очікування, тому адміністрація радить бронювати квитки заздалегідь. Враховуючи нельотну погоду і ще 20 хвилин підйому вгору, ми оминули увагою жовтий будинок (цікаво, чи не став цей колір передвісником нещасної долі Людвіга, якого зрештою визнали недієздатним і несповна розуму?) і пішли у наступ на головну ціль. Якщо ліньки підніматися, вас за певну платню покатають на конячках (які чомусь жахливо, геть не по-європейському пахнуть) або підвезуть на автобусі.
За похмурої погоди замок скидається не на будиночок принцеси, як його називають діснеєфіли, а щонайменше на оселю якоїсь лихої чаклунки; внутрішнє подвір’я крихітне, але кількість внутрішніх кімнат і переходів вражає. Так само як і обізнаність короля у різних релігіях і міфах (багато представлена у оздобленні і розписах стін), яка, щоправда, до добра його не довела. Хоча ця монархічна квартирка значно менше posh, ніж її попередниця – Ліндергоф, проте руку і ідею Людвіга з його навіженими романтичними мареннями дуже помітно. Зрештою, все одно, як на мене, it worth visiting.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.