Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Баварія 5.1. Смаколики



By   Lana Svitankova      22:50      Мітки: , , ,  
Традиційна баварська кухня важка для шлунка – ковбаски, ковбаски, ковбаски, яловичина, свинина, купа виробів з тіста типу пампушок і галушок, які розбавляє поява тушкованої капусти (якщо у страві є слово Sauerkraut – значить, там вона є, пильнуйте, хто не любить). І пиво. Багато видів і сортів пива, місцевого, загально-німецького, а також бір-міксів. І детальніше. Пиво. Гадаю, зайвим буде казати, що пиво там смачне. Все. Світле (Helles), біле/нефільтроване (Weiß), темне (Dunkel), нефільтроване темне (Weißdunkel), лагер, бок (Bock) - міцне пиво і ще міцніше подвійний бок (Doppelbock). У меню ще часто трапляється Radler. Але це не виробник, як ми подумали спочатку, це бір-мікс – світле пиво + лимонад. Такий легкий пивний компоти виходить, заходить прекрасно, і чудово тамує спрагу, що забезпечує йому чималу популярність. А ще є Ruß – це такий самий бір-мікс, але з білого пива. А ще є «Води Леха» "Lechwasser": Ruß + Blue Bols (себто, лікер Кюрасао від ТМ Bols), вигляда, мабуть, як місцева молочна ріка Лех. А взагалі, є цікавезна стаття про німецькі збочення з пивом (щоправда, німецькою) на Вікі Можете зустріти в меню ще шпеці Spezi зазвичай це суміш коли і апельсинової шипучки. А, і ще одне. Мір пива у Німеччині дві — півлітра і літр, який зветься "мас".
Справа наліво: темний августинер, радлер, світлий августинер, фотограф був нетверезий і все вже пливе :)
А тепер їжа. Із закусок до пива варто відмітити брецлі, які німці називають Breze, їх теж всіляких різних багато, але саме до пива вам подадуть прецлик з солоного тіста, посипаний грубою сіллю згори.
Особисто я дуже вподобала і всіляко рекомендую обацта Оbatzda - суміш м’яких сирів і масла, приправлена паприкою, цибулею і ще чимось, залежно від смаку кухаря. Всю цю товчену радість мастять на хлібчик, і вона чудово тамує легкий голод, як всіляким данонам і не снилося).
Далі йдуть відомі білі ковбаски Weißwurst, з дрібно-дрібно меленої яловичини, бекону і всіляких запашних спецій. Їх подають у глечику з окропом, де вони варяться, а на додачу – відро солодкої гірчиці, у якій ковбаски годиться мало не купати. У класичному варіанті до цієї страви йдуть брецлик і біле пиво.
Не менш популярні в меню й інші ковбаски, Bratwurst, які зазвичай смажать на грилі, тому вони смугасті і зі скоринкою, склад сказати важко, адже рецептів є більше сорока, хоча достеменно відомо одне – вони з м’яса :) Але першим «спеціалітетом», який ми скуштували у ніч прибуття до Фюссена, були картопляні галушки Schupfnudel, які подавали з беконом, сиром і тушкованою капустою. Смакота скажу я вам. Один з класичних наїдків ми так і не скуштували через брак часу і впевненості у своїх можливостях (бо порції всього просто велетенські) – Schweinshaxe чи просто Нaxe , це смажена частина свиняча ноги з картопляним або іншим гарніром. Вегетаріанцям буде ой як несолодко в Баварії, самі бачите, що там їдять. Але прекрасні картопляні салати і галушки, а також обацта вас врятують, будьте певні :)

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.