Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Рікотовий кекс



By   Lana Svitankova      16:28      Мітки: , ,  
Я вас ще не замучила з рікотою? :) Обіцяю, на цьому все. Ну, на найближчий час. Але цей кекс - з моїх улюблених варіантів - змішав все в одній мисці, виклав у форму, спік і з'їв. А краще - взяв з собою на раптовий пікнік. І цим пікніком може бути як і ранок у ботсаду, так і вийти на обід з друзями попити кави у найближчому сквері. Кекс, плед і кава-з-собою-будь-ласка - ось рецепт пречудового настрою.


picnic



На один кекс стандартної прямокутної кексової форми:
- 400-500 г рікоти (залежно від того, наскільки сирний смак ви хочете від кекса)
- 150 г масла кімнатної температури
- 100 г цукру
- 3 яйця
- цедра і сік одного лимона
- 200г борошна (я взяла 50/50 цільнозернове і вищий сорт)
- ванільний екстракт чи ванілін

Нагріти піч до 190С, у мисці збити масло і цукор, додати рікоту, потім по одному яйця, цедру, сік і наприкінці вмішати борошно. Викласти у змащену маслом форму. Все! Можна посипати пелюстками мигдалю для декору. Одна брудна миска, і кіло (буквально) щастя. Випікати до готовності, у мене на то пішло десь 70 хвилин.


ricottacake picnic1 picnic2 picnic3 picnic4 picnic5

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

1 коментар :

На платформі Blogger.