Рікота останнім часом мене просто зачарувала, і звісно, погода просто шепоче про морозиво (ну ок, останні два дні вона ридає, чимось незадоволена, але сподіваюся, це тимчасово).
Рецептів морозива з рікотою просто стільки, що очі розбігаються. Але просто заморожена рікота з медом здається надто нудною, морозиво з сирими жовтками - дещо ненадійно-небезпечним, тому перечитавши надцять варіантів, я вирішила зробити щось середнє між морозивом на заварному кремі і найпростішою замороженою рікотою.
Отже:
- 500 г рікоти
- 4 жовтки
- 200 мл жирного молока (бажано домашнього або не дуже жирних вершків)
- 100 г цукрової пудри або 50 г меду
- 3 ст.л. цукру
- цедра одного лимона
- 2 ст.л. мадери/хереса/ароматного алкоголю на ваш вибір або виключити
- зелені дроблені фісташки і шоколадні краплини за бажання, щоб було зовсім а-ля сициліана
Доводимо до кипіння молоко, збиваємо жовтки з цукром в білу піну, а рікоту з цукровою пудрою/медом, алкоголем і цедрою. Гарячим молоком заварюємо жовтки, добре розмішуємо, додаємо рікотову суміш, вимішуємо до однорідності і досипаємо фісташки і шоколадні краплини у довільній кількості. Даємо охолонути, переливаємо у контейнер з кришкою, закриваємо і в морозильник. Вуаля. Подаємо з дробленими фісташками. Це бо-же-ствен-но!
About Lana Svitankova
Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew
На платформі Blogger.
Немає коментарів :
Дописати коментар