Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Равіолі зі сморжами



By   Lana Svitankova      17:26      Мітки: , , ,  
Мені нещодавно перепали варені сморжі, і дуже хотілося чогось такого цікавого з ними зробити. Цікаве вилізло в равіолі.

spinachravioli
Увага! Три знаки оклику! Якщо ви не впевнені у лісових грибах, візьміть гливи, печериці, або взагалі іншу начинку і вважайте це рецептом шпинатного тіста для пасти/равіолі.

Інколи найпростіший варіант - найкращий. Завжди можна наліпити звичних і перевірених вареників. Але ми не шукаємо легких шляхів :) Але насправді, зробити цікаве тісто дуже просто. На порцію (за результатами експеримента вийшло 4 порції равіолі):
- 250 г борошна
- 3 яйця
- 100 г шпинату
- 1 ч.л. солі з гіркою

Вимити гарно шпинат, обрізати коріння і стебла, лишити тільки листочки. Бланшувати 3-4 хвилини в підсоленому окропі, витягнути з води, дати вистигнути. Збити блендером шпинат і три яйця. Відміряти 250 г борошна у миску і змішати його з сіллю. На цьому етапі всі просунуті кулінари, шефи й інші рукасті люди кажуть "висипте борошно на робочу поверхню гіркою, зробіть у ній колодязь і влийте туди рідину". Не знаю, чи то у мене руки не з того місця, чи то карма попсована, але щоразу, як я намагаюся утнути цей фокус, вся рідина примудряється втекти з колодязя, розтектися по столу, накапати на підлогу і зробити мені нерви. Тому я завжди замішую все в мисці. Поганий з мене копач криниць і колодязів, коротше кажучи. Коли тісто схопиться кулькою, тоді уже притрушую поверхню стола борошном, дістаю і вимішую. Вимішувати тісто потрібно енергійно і хвилин 8-10, відчувати його руками - як липне, значить сипонути ще борошна, але головне не забити. Готове тісто гладеньке і пружне, якщо тицьнути в нього пальцем, воно відштовхне зроблену ямку назад. Покладіть у пакет/плівку і дайте полежати півгодини.

spinachravioli4

Для начинки я взяла 250 г варених сморжів, велику цибулину, кілька гілочок чебрецю, 150 г сиру з пліснявою. Дрібно покраяну цибулину пасеруємо на вершковому маслі до прозорості, додамо покраяні гриби, чебрець, сіль, перець до смаку, смажимо хвилин 10, залишаємо вистигати. Половину грибної суміші пюруємо блендером у пасту, половину дрібно краємо, змішуємо з подрібненими, додаємо сир, ретельно перемішуємо.

Ділимо тісто на 4 частини і розкачуємо їх у більш-менш однакові за розміром і товщиною листи тіста. Викладаємо начинку невеликими кульками. Пензлем змащуємо водою тісто навколо начинки, накриваємо другим шаром тіста і ретельно притискаємо одне до одного. Розрізаємо, відрізаємо зайве, а всі нерівні відрізані краї знов розкачуємо, поки не скінчиться тісто. Готові равіолі викладаємо на притрушену борошном дошку чи деко. З цієї кількості тіста і начинки вийшло 22 штуки крупних равіолі (на порцію - 6-7 штук цілком вистачає наїстися), але начинки трохи ще лишилося.

Відварювати у підсоленому окропі до готовності, і ось тут на мене чекав підступ всесвіту - звісно, розкачати руками і качалкою тісто так тоненько, щоб равіолі готувалися 5 хвилин може або пастомашина, або нонна з 10 річним досвідом. Тому варити равіолі довелося 25 хвилин, щоб не їсти сире тісто. А розкачувати довше не вистачило терплячки, бо дуже хотілося їсти. Але ось мені наука, поспішай повільно, краще б порозкачувала тонше тісто, ніж чекати півдня, поки їжа звариться. Подавати з краплинкою оливкової олії, гілочкою чебрецю і дрібкою твердого сиру типу пармезан.

Наступного разу дуже кортить зробити помідорне тісто і запхати в начинку бринзи з копченими ковбасками - так, я ще той збоченець:)


spinachravioli5 spinachravioli6 spinachravioli7 spinachravioli8

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

1 коментар :

На платформі Blogger.