Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Накопати кави, насидіти на бамбетлі



By   Lana Svitankova      23:25      Мітки: , , ,  
Я дозріла, нарешті, до звіту про наш гастро-тур у Львів (а інакше у нас не виходить, як можна не пити кави і не їсти у Львові?). Отже, почнемо зі старого, але не менш любленого "На бамбетлі" ( Пл.Ринок 29, http://nabambetli.com). Тут є все, про що тільки можна мріяти, принаймні мені - широкі підвіконня, на яких можна сидіти, подушки і пледи, в яких можна влаштувати справжнє кубло і чхати на зовнішній світ, хороша музика, затишний дизайн, меню, яке я постійно хочу поцупити, душевні офіціанти, своя пошта - можна відправляти листівки не встаючи з-за столика, і фантастична, фантастична кава в турці на пісочку. Ніжно люблю цей заклад за все. lviv_eat_nabambetli_3

lviv_eat_nabambetli lviv_eat_nabambetli_1 lviv_eat_nabambetli_2 lviv_eat_nabambetli_4 А далі підуть відкриття. Я сто років збиралася у "Трапезну" (Валова 18 А, http://idem.org.ua/projects/idea/trapezna), і нарешті, дійшла. Сказати, що я пошкодувала про свої довгі збори - нічого не сказати. У цьому крихітному підземному закапелку почуваєшся, немов у гостях у пана Славка. Маленька кухня, де одразу ж готуватимуть твоє замовлення, тиша і феєричні аромати. Старі лампи, ткані скатертинки, глиняний посуд, розкішне намальоване (!) меню - і візуально, і за наповненням - все тішить душу естета. Але ви почекайте на замовлення, і ооо! О! Таких реберець у меді я не їла в своєму житті. Та взагалі настільки смачно приготованих ребер. Зважайте, що ціна у меню - за вагу, тобто, кожна порція коштуватиме різну суму, і, зважаючи, що страва йде на вагу - у ребрах не було кісточки! Сма-ко-та! Я там ходила навколо і співала оди й подяки, бо це того вартувало. Дуже і дуже, обов"язково навідуватимемо ще. Ціни теж радують. lviv_eat_trapezna lviv_eat_trapezna_1 lviv_eat_trapezna_2 Абсолютно дивовижний заклад - ще одне дітище холдингу емоцій fest! - "Копальня кави" ( пл. Ринок 10, www.fest.lviv.ua/index.php?page=1&m=314). По-перше, він величезний. По-друге, крім кави з вигадкою ("Кава, коли паде дощ" - як вам?) і різноманітних сувенірів, там можна знайти справжні шахти-копальні кави. Ну чому, чому в Києві немає таких вигадливих закладів з такими ж цінами? Та ок, хай не з цінами, дайте ж цікаву кав"ярню! Але я відволіклася. Тим, у кого клаустрофобія, можна буде попити кави нагорі, у світлому приміщенні з великими вікнами, решті категорично раджу спускатися вниз, отримати каску з ліхтариком і попити кави у забої. Тут подають три види кави (усі по 17 грн), щоправда, я пам"ятаю лише дві - з алкогольною кавовою настоянкою - ароматна!, і "запаяна" - кава з молоком, на пінці якого "кришечка" з карамелі. Мммм... Бубочка, дякую за наводку, я б сама не звернула уваги. Дуже і дуже рекомендую до відвідання. lviv_eat_kopalnya_kavy lviv_eat_kopalnya_kavy_1 lviv_eat_kopalnya_kavy_2 З "The Grill" (вул.Театральна, 22, http://thegrill.com.ua) фото не буде з двох причин. Перша - бо я була дуже зайнята м"ясом. Хай там як, а це найкращий заклад в якому я їла м"ясо. Так, я розумію, в Києві є стейк-хауси, але не за такі гроші. В місцеві я не можу собі дозволити ходити. Різні види, з будь-якої частини туші від 23 до 35 грн за 100 грам. Готові страви з меню - дешевше. Відірвалися по повній - м"ясо дуже якісне, та ще й смажать його на вашу вимогу - чотири види просмаження. Ох. Це було свято пуза. Єдине, що попсувало враження - обслуговування - і це друга причина відсутності фото, я все ловила офіціантку. Можливо, нам не пощастило, але склалося враження, що нас ігнорували - хоча погодували, тим не менш. На м"ясо - туди, дяк . Була начувана про Mons Pius (вул. Лесі Українки, 14 (Вірменський дворик)), тому туди ми теж зайшли. Сказати поганого нічого не можу, але хорошого - теж. Ну, дизайн внутрішніх зал мені сподобався і "пєчєнька" пивна. Решта - посередньо. Дуже, дуже довго готують, та й, чого гріха таїти - навіть пиво несуть дуже довго. Пиво, до речі, анонсується, як фірмове, спеціальне МонсПіус, але на смак так собі. Ми літровий келих не допили. Ціни - київського рівня, тобто досить високі, а на смак - нічого особливого. Ті ж реберця програють "Трапезні" в суху. Більше точно ні. Розчарована. lviv_eat_mons_pius lviv_eat_mons_pius_1 lviv_eat_mons_pius_2 lviv_eat_mons_pius_3 Ну і останнє в черзі, але не за враженнями - "Кумпель" (вул. Винниченка 6, http://www.kumpel.biz). Пивоварня, годне місце, сподобалося, але постійно заповнене майже вщент, не вистачає душевності, принаймні мені. Але пиво хороше, шкода, що лише два сорти, дуже тішать розвішані по стінах "пєчєньки" від інших пив, хороша така колекція. Обслуговування на рівні, ціни ок, в цілому плюс. Отакі от посиденьки :) А в "Домсі" нас цього разу образили. Не підемо до них більше.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

2 коментарі :

  1. Нещодавно були декілька днів у Львові і, скориставшись твоєю порадою, зайшли в Трапезну, і отримали величезне задоволення - затишно, смачно, приємна атмосфера і музика, офіціанти ставились до нас так, наче ми їх друзі запрошені у гості. Глиняний посуд дуже гарний і приємний на дотик. Меню дійсно таке, що можна довго його розглядати, я замовляла цибулеву зупку і квас - смакота:) Реберця не куштували, бо до того потрапили до "Реберні", також дуже антуражне і смачне місце

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Рада, що згодилося :) хоча зараз гастро-сцена Львова суттєво змінилася, але не мала часу особисто перелопатити

      Видалити

На платформі Blogger.