Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Fondant au chocolat



By   Lana Svitankova      19:45      Мітки: ,  

За цією французькою назвою ховається прекрасний своєю незвичністю (зовні твердий, всередині рідкий) шоколадний десерт, особливо прекрасний тим, що приготування займає 15 хвилин, 10 з яких "пиріг, що тане" печеться, і не потрібно міксерів-іншого-кухонного-причандалля, вінчик цілком замінює вилка.

Отже, на дві порції (9 см діаметр, 5 см заввишки) потрібно:
80 гр. шоколаду
50 гр. масла
2 яйця
40 гр. цукру
30 гр. борошна

Спочатку вмикаємо піч грітися до 210С. Змащуємо форми маслом і притрушуємо какао/борошном/мигдалевою пудрою/ ваш варіант.  

 Ламаємо на шматочки шоколад, додаємо масло і топимо у мікрохвильовці чи на водяній бані.  
 Яйця розмішуємо (не збиваємо) з цукром.  
 Додаємо топлений шоколад, добре розмішуємо, всипаємо борошно, розмішуємо. Розливаємо по формах і ставимо у піч на 10 хвилин. Дайте тістечку вистигнути хвилин 5, накрийте форму блюдцем і переверніть - воно само вистрибне з форми. Найкраще подавати з морозивом, яке тане від теплого тістечка, а його ніжна шоколадна начинка змішується з вершковим соусомммммм....

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.