Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Dinner Bavarian Style



By   Lana Svitankova      19:09      Мітки: , , , , , ,  
Вчора відкрили сезон обідів на свіжому повітрі. Влаштовували посиденьку у баварському стилі (в світлі написання статті про баварську кухню, ага). Звісно що пиво, звісно що найпопулярніші баварські закуски — обацта і бреце

Обацта
200 г камамберу
100 г вершкового сиру (крем-сиру)
20 г м'якого масла
40 г дрібно посіченої цибулі
сіль, перець, за бажання — паприка, кмин
1-2 дрібно посічені зубці часнику
2-3 ложки пива
цибулина, покраяна кільцями
 Для того, щоб приготувати цю смачну закуску, треба добряче розім'яти вилкою сир і масло, а потім вмішати в цю масу решту складників, обережно додати пиво в останню чергу. Обацта можна подати на одній тарілі зі скибками житнього чи іншого грубого хлібу і редькою, чи, менш традиційно — з крекерами, або розкласти по тарілках кожному гостеві і прикрасити кільцями цибулі.

 Бреце. Ці прецлі мають особливий смак і хрустку брунатну скоринку завдяки незвичній технології приготування — перед випіканням сирі бреце ненадовго занурюють у слабкий розчин натрієвого лугу. Кажуть, існує дві версії винаходу цього рецепта. Згідно однієї легенди, нетямущий учень пекаря замість сиропу занурив бреце у корито з лужним розчином для миття бляхи, а інша звинувачує в цьому кота-розбишаку, який зіштовхнув прецлі у те ж корито. Але щоб приготувати ці чудові, ароматні, хрусткі зовні і м'які всередині завитушки, не потрібно влаштовувати вдома лабораторію юного хіміка, можна цілком обійтися і кухонною содою. 
на 6-8 прецлів:
півпачки швидкодіючих дріжджів (5-6 г), розведених на 5 хвилин у 30 мл теплої води з 1 ч.л. цукру
200 г борошна
130 мл теплої води
1 ч.л. солі
20 г м'якого солоного масла
30 г соди розведені у літрі води
груба морська сіль

 У миску відміряйте борошно і сіль, додайте розведені дріжджі і воду. Вимішуйте у мисці, поки тісто не збереться у кулю, а далі ретельно вимішуйте на столі ще 5 хвилин. Дайте тісту кілька хвилин відпочити, поверніть його у миску, і вмішуйте масло не менше 5 хвилин, поки тісто знову не стане однорідним і оксамитовим на дотик, сформуйте з нього кулю. Змастіть олією чисту миску і тісто, і лишіть його у теплому місці на годину або поки воно не збільшиться удвічі. Обминіть тісто і розділіть на 6-8 кульок, кожну з яких розкачайте у тонкі довгі ковбаски з яких викрутіть бреце. Викладіть їх на притрушену борошном поверхню і поставте на годину в холодильник. Тим часом розігрійте піч до 190С і приготуйте содовий розчин. Занурюйте холодні прецлі на 30 секунд у розчин і викладайте на вистелене кухарським папером деко. Притрусіть грубою сіллю і дайте відпочити 15 хвилин. Відтак випікайте їх 20-25 хвилин, поки бреце не стануть прекрасно брунатними. Якщо чесно, я навіть не очікувала, що вони вийдуть настільки файнючими. Звісно, це не автентичні бреце, але дуже і дуже близько до істини.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.