Густа, ситна, поживна і м’ясна, паприка, качине м’ясо і гусяча печінка, багато солодкого, серед якого особливі млинці і торт «Добош» (який ми обов’язково зготуємо), але буде неправдою сказати, що в Будапешті ми відривалися винятково на національній кухні.
Куштували ми страви різних національностей, а пили приблизно з однаковою частотою пиво і вино. З пивом в Угорщині сутужно, як на мене, в закладах воно представлене 2-3 видів, якщо є ще якесь – то закордонне, а от винна карта всюди пристойна, що цілком зрозуміло і спричинено регіональними особливостями. Якщо чесно, плекаючи спогади про Чехію, я сподівалася на приємніші ціни у закладах, які ховаються за назвами etterem (ресторан) і kavezo (кафе).
Харчуватися в Будапешті не надто дешево, в середньому пообідати на двох нам виходило від 250 до 300 грн, залежно від закладу. Розраховуючи на якусь суму, не забувайте, що в рахунок буде внесено 10% за обслуговування, тобто в усіх відвіданих нами місцинах чайові були офіційно закріплені, тому в чеки, наведені нижче, їх теж враховано. Розрахунок частіше лише готівковий, ніж з можливістю використання картки.
Fiktiv Pub Budapest 1088 Haranszky u. 27 www.fiktivpub.hu
Взагалі, назвати пабом заклад, який спеціалізується на віскі – це знущання якесь. Обслуговування нас не надто потішило, офіціантка була якась сонна, немоторна і загадкова. На питання, чи є в них вино, вона не подала карту, а спитала червоне-біле, сухе-солодке і принесла чогось на свій смак. Смак виявився непоганим, хоча, підозрюю, все Угорське вино незле, бо кепського нам не трапилось. Заклад маленький, але затишний, перший поверх справді пабного типу – дерев’яні меблі, частина столиків – низькі, частина – типу барних стійок з високими стільцями, на другому поверсі дизайн більш ресторанного типу, більш вишуканий, під шкіру, і варто зауважити величезні вікна, які додають закладу простору. Меню не має якоїсь національної спрямованості, є страви і угорські, і італійські, є вегетаріанські. Приймають картки.
Чек: грильований лосось із шпинатною пастою, качине філе з картоплею і сливовим чатні, 2 келихи вина, кава, шоколадне брауні і чізкейк — 7777 форинтів
Nothing But The Blues Bar Krudy Guyla 6 http://www.bluespub.hu/
З назви, гадаю, все зрозуміло. Маленький підвального типу заклад з щоденною живою музикою, танцями і пивом. Його тут є, але основна карта – коктейльна. З їжі – винятково закуски, різноманітності не багато, але сюди треба йти не їсти, а випити і послухати музику. До речі, це єдиний заклад, де чайові не були включені у чек. Та ми довго не затрималися, бо музика була надто голосною.
Чек: два пива – 906 форинтів
Don Leone Budapest 1088 Krúdy Gyula u. 2 http://www.donleone.hu/
Італійський заклад з непретензійним інтер’єром, але чудовою кухнею і шикарним обслуговуванням. Саме тут офіціант порадив нам вино від угорського виробника Nyakas (ня!), і воно дуже і дуже, зверніть увагу, якщо вибиратимете. Нас спитали, як просмажити стейк. Порції не надто великі, але десерт у нас не вліз. Цікаве меню, велика карта вин. Лише готівка. Чек десь загубила, але за два великі келихи вина, гарячий салат з сирами, два гарінри, стейк з шоколадним соусом і курку під камамбером ми заплатили близько 8000 форинтів.
Zappa Caffe Budapest 1088 Mikszath Kalman ter 2 www.zappacaffe.hu
Цікавий заклад з власною історією і кльовезним інтер’єром – стіни розмальовані будинками, що створюють оптичний ефект. Дуже приязний персонал, готують швидко і смачно, тут я спробувала грильовану моцарелу і просто очманіла від захвату, є пристойний вибір пива, так само, як і вина, робочий день довгий, до оплати приймають картки. Всіляко гідне відвідин місце.
Чек: домашні тортільї з соусом, грильована моцарела з салатом, літр пива — 3340 форинтів
Ще перед Заппою було кльовезне біле кафе, але ми так і не попали туди зранку на каву.
В останній день ми поїхали гуляти у Сентендре, і пообідали у uj Muvesz etterem (Szentendre Dumtsa Jeno u. 7 http://www.ujmuvesz.hu/)
Заклад одразу зачарував своїм літнім майданчиком, дуже затишна, домашня і приємна місцина. Хороше обслуговування, кухня переважно традиційна, саме тут ми скуштували тих самих хортобадьських млинців і стали свідками драми і сварки між парою, в ході якої панна вилила своєму кавалеру суп у пиво і гордо пішла геть. Апетиту нам це не зіпсувало, бо їжа тут хороша і смачна, очікувати довго теж не довелося.
Чек: млинці, свинина з лісними грибами і картопляною запіканкою, качина ніжка з запіканкою і салатом, 2 пива — 7216 форинтів
У наступній серії Угорщини, ми, мабуть, таки перейдемо до екскурсійних маршрутів, а то все їжа і короткі фото-збірки.
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
ВідповістиВидалити