Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Portofino-Riomaggiore



By   Lana Svitankova      23:29      Мітки: , , , ,  
А буває у вас так, що побачиш фото якогось місця, і все, втратив спокій? Передивився купу інших фоточок, відео, на гугл стрітв'ю обдивився зусебіч, з усіх можливих ракурсів, і потім тупаєш ногою і їдеш? Ні? То я вам раджу, неймовірні відчуття потім, коли ви йдете назустріч цьому місцю і впізнаєте дорогу, хоча ніколи там не були.
Таким місцем став для мене червоний будиночок в Ріомаджоре, на березі моря, у національному парку Чінкве Терре.
Але до нього ми мали їхати з Генуї, і по дорозі я побачила знайому назву, не могла згадати, де ж її чула, але потім упізнала - Портофіно, рибальске містечко (та що там містечко, дві вулиці), одне з найпопулярніших на березі Лігурії. Але якщо ви поїдете в Портофіно, їдьте в несезон, людей натовпи, машин повно - хоча, чи буває там несезон (наприкінці вересня людей було більше, ніж будинків)? Парковка там одна на всіх, і 65 хвилин обійдеться вам в 11,5 євро. Проте, це такий вихлюп емоцій, можна обфотографувати кожен міліметр цього краєвиду, від якого перехоплює подих, і все одно не забрати з собою чарів цього місця. Щороку інтернет повниться мільйонами фоточок - одна японська група при мені наклацала либонь тисяч 10 - цих кольорових будиночків, і жодне з них не передає. Не-пе-ре-да-є.


Portofino00
Portofino01 Portofino02 Portofino03 Portofino04 Portofino05 Portofino06 Portofino07 Portofino08 Portofino09 Portofino10 Portofino11

А потім кілька годин звивистими дорогами , коли інколи думаєш "хоч би з-за цього повороту не вистрибнув хтось" і з переляку тебе навіть не нудить, але якщо дивитися у бокове вікно, то перехоплює подих від цієї строкатої - море, листяний ліс, хвойний ліс, гори і знову море - краси. І потім врешті-решт, ми лишаємо авто у бічній "кишені" дороги, бо підозрюємо, що в Ріомаджоре припаркуватися не легше, ніж в Портофіно (і це правда), і спускаємося кам'янистою старезною дорогою, сховіною у кущах, давнющими сходами, назустріч ще одному місту кольорових будинків. І ось уже центральна вулиця, ось вони човни, і ось-ось цей червоний будинок. Ну, привіт. Я так хотіла тебе побачити на власні очі. Дурня така, але наче з давнім другом побачився. І потім сидиш на сходинках з паперовим кульочком смаженої свіжої морської дрібноти, пляшкою холодного пива, і щоки болять усміхатися. Бо... Бо.


riomaggiore00 riomaggiore01 riomaggiore02 riomaggiore03 riomaggiore04 riomaggiore05 riomaggiore06

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

1 коментар :

На платформі Blogger.