Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

На день в Брюссель



By   Lana Svitankova      23:16      Мітки: , , ,  
Що робити, якщо ви потрапили в Брюссель на один день (і цей день четвер, п'ятниця чи субота), і якщо ви любите пиво? Звісно, рушити по пивних місцях у пошуках магії.
01

У центрі старого міста є кілька непоганих крамниць, але всі вони відповідно, трохи недешеві й орієнтовані на бельгійську класику, хоча не оминають увагою і деякі нові пивоварні. Я ж розповім вам трошки про нову хвилю пива.
Несамовито рекомендую завітати до крамниці Malt Attacks (18 Avenue Jean Volders, http://www.maltattacks.com). Мало того, що Атуан - хазяїн крамниці, колишній історик і офісний працівник - фантастично приємний, дуже обізнаний і може порадити пиво на будь-який смак, на поличках пиво обране на власний розсуд від молодих і амбітних бельгійських пивоварень (ліворуч) і розкішний вибір європейського і американського крафту (праворуч), в глибині крамниці є окрема шафка кислого пива, присутній маленький скляний кубик з фірмовими келихами, можна знайти журнали і сувенірку, а також окраса закладу - система наливу у гроулери (звісно, з самим гроулерами). Зазвичай це 3-4 сорти на розлив. Поки ми розглядали і вирішували, які ж скарби забрати з собою, зайшов симпатичний дідуган зі своїм гроулером, потеревенив з Антуаном, поки літр пива налився, і пішов собі. А потеревенити э про що, тому просто наполягаю на вашому візиті сюди, і не соромтеся спілкуватися.


00 02 03 04 05 06 07 Саме Антуан порадив нам зазирнути до En Stoemelings (Rue du Miroir 1, http://enstoemelings.be), другої (власне, четвертої після Кантійону, Брасері де ля Сен, і ББП) пивоварні, які варять пиво в самому Брюсселі. Жартома він назвав їх "комерційними домашниками", бо це трійко людей, які варять і розливають пиво на мікрообладнанні, але не покладаючи рук. І все це можна спостерігати крізь вікно, або в самій крамничці, бо це крамниця - випити пива на місці практично неможливо (якщо ви пересічні відвідувачі), але можна купити пляшечку з собою, взяти файного сиру, багет, ну ви зрозуміли. Варять хлопці не те щоб дуже нахабні сорти, але потроху охмеляють бельгійські стилі. 08 09 10 11 Вишенька на торті - Brussels Beer Project (Dansaert 188, http://www.beerproject.be/en), проект, який своїм девізом обрав "бувай, абатство, привіт, двадцять перше сторіччя". Його учасники вже три роки варять строкате розмаїття сучасних стилів, додаючи до пива все, що знайдуть. Унікальний формат проекту цікавий тим, що це одночасно і заклад, і броварня, і крамниця, і дегустаційна зала, де проводять всілякі освітні і розважальні події, і по четвергах, п'ятницях і суботах з 14 до 22 можна скуштувати плоди трудів, а решту часу йде виробництво пива. Пиво є всяке, як і у будь-якої пивоварні, але тутешній імперський червоний ель у бочках з-під бордо був одним з найвидатніших сортів, які я пила цього року. Витримки в бочках поки що небагато, почали цю забаву восени минулого року, а процес цей, як відомо, не надто швидкий. На їжу не розраховуйте, приходьте ситими, зате поруч є прекрасна кав'ярня. Що ще цікаво, цей амбітний проект почав експансію не в Європу, а одразу в Японію. Буквально нещодавно ББП відкрили заклад у Токіо. Ну і в стилі цим хлопцям не відмовиш, ні :) 12 13 14 15 16 17 18 Про Cantillion (Gheude 56, https://www.cantillon.be) знають всі, і треба бути дуже лінивим, щоб туди не потрапити, екскурсія майже завжди самостійна, але головна принада - крім повитріщатися на бурхливу дріжджову піну, місцевий бар, де періодично розливають усілякі рідкісні штуки, які до крамниць не потрапляють.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.