Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

DIY: балконна лава



By   Lana Svitankova      17:50      Мітки: ,  
Отже, про руки-ноги-хвіст руки, які іноді з потрібного місця.

bench

Вхідні дані:
- дошка 80х40 - 87 грн
- брус - знайдено випадково, 0 грн
- поролон меблевий 1 лист 2х1, 20 мм - 198 грн
- нитки 1 катушка - 6,8 грн
- тканина 1 м - 112 грн (ширина 2,75 м - вистачить на все і ще лишиться)
- подушки - викопані в нетрях хати (але буквально вчора бачила в ашані декоративні подушки по 29 грн)
- 3 блискавки (2х50, 1х75) - 29 грн
- голки, ножиці, наждак, шурупи
_____________________________________________
Собівартість = 432,8 грн

ПС. Якщо захочете пофарбувати/заморити/полакувати/прооліїти дерево - плюсуйте ще засіб для того.

Розрізаємо брус на ніжки потрібно висоти, зашкурюємо наждаком. Я обробила антизаймальним/антикомашиним засобом, яким брала для лісових ламп. Пригвинчуємо ніжки до основи лавки. Ще раз проходимося наждаком, щоб не лишити ніде випадкових лусок.

Вирізаємо з поролона 2 пласти 40х80 і з тканини шмат 48х168. Можна покроїти більшими шматками, краще лишити більше тканини на припуски, ніж зіпсувати великий шмат, а потім не вистачить кількох міліметрів. Неліниві можуть спочатку підгорнути краї, щоб не розсипалися, ліниві - одразу зшивають чохол, лишаючи один бік вільним, куди запихують неспішно і дуже акуратно поролон. Поролон треба розрівняти якомога краще, щоб він лежав шар на шарі (і не совався у майбутньому), щільно зашиваємо чохол з "подушкою всередині". А далі в кількох місцях прошиваємо поролон у чохлі, щоб зафіксувати положення двох поролонових шарів. Чому два шари поролона - тому що ціна меблевого поролону залежно від товщини зростає у геометричній прогресії. Значно дешевше купити один лист тонший, і вирізати з нього два шари, ніж купити товщий, вирізати з нього один шар і потім незрозуміло куди дівати решту.
Все попереднє сшивання я робила вручну, а надалі мені на допомогу прийшла прекрасна фея з машинкою. Щоправда, всі чохли я попередньо прошила великими стібками і зафіксувала блискавки. Усе.

Лава, власне на балконі, буде згодом.
  bench1bench2 bench3 bench4

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.