Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

The Hague & the Sea



By   Lana Svitankova      22:38      Мітки: , ,  
Hague20

Гаага – це зелене-зелене полотно трамвайної колії, висока, некошена трава якої лоскоче трамваю пузико, тому всі трамваї у Гаазі (я думаю, що всі, хоча, можливо, лише цей, побачений мною маршрут) веселі реготунчики.

Це парки і палаци, загублені у них. І в них теж можна загубитися, бо гуляти там не заборонено.

Це одночасно схожий на школу чарівників і приморський готель будинок Європейського парламенту, і вигнутий будинок, який називається «круасан», а за ним інший, круглий, як бублик, щоправда, не знаю, чи називається він «бубликом».

Це відчуття близкості до Дельфта, бо навіть велосипеди з дельфтськими синіми млинами.

Це височенний хмарочос, здавалося б, недоречний серед гарненьких невисоких будиночків, але дуже гармонійний, з 42го поверху якого відкривається фантастичний краєвид, і на відкритій чи закритій оглядовій терасі можна пити каву, чай, вино (включено у квиток), і милуватися ним безкінечно.

 Це коли ти йдеш майже порожніми суботніми вуличками у накинутій на плечі свитці X’U з гербом, і ззаду чуєш геть неочікуване «Слава Україні!», настільки неочікуване, що не одразу орієнтуєшся, але таки знаходиш і озвучуєш правильну відповідь, а потім до кінця дня усмішка не сходить з твого обличчя.

Це ранкова прогулянка Схевенінгеном, уже передмістям Гааги практично, широкою смугою піску, щедро всіяному дарами ще теплого моря, які завзято перебирають язикаті балакучі чайки, під пильним оком маяка і синього-синього неба.

Це один день, шматочок його, у картинках.
Hague Hague1 Hague0 Hague2 Hague3 Hague4 Hague5 Hague6 Hague7 Hague15 Hague8 Hague9 Hague10 Hague11 Hague13 Hague14 Hague16 Hague17 Hague18 Hague19 Hague21 Hague22 Hague23 Hague24

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

4 коментарі :

  1. Такі, дійсно, дружні трамвайчики на вигляд!

    ВідповістиВидалити
  2. Люблю Гаагу, навесні там була.

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже файні фотографії

    Твій Шевенінген взаглі звучить як [ˈsχeːvənɪŋə(n)] - типовий шібболет (для виявлення немісцевих).
    http://uk.forvo.com/word/scheveningen/

    "Вважається, що правильно вимовити назву «Схевенінген» під силу тільки людині, що говорить нідерландською мовою з народження. Під час другої світової війни нібито саме з вимови слова «Схевенінген» місцеві жителі відрізняли німців, навіть якщо ті говорили нідерландською без акценту, від своїх"

    ВідповістиВидалити

На платформі Blogger.