Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Borefts 2014



By   Lana Svitankova      19:10      Мітки: , ,  
Позаминулого року ми випадково потрапили на фестиваль кави (ігристого іспанського вина), минулого року, так само випадково, на фестиваль вина в Будапешті. Враховуючи, що наш профільний напій - пиво, ми вирішили виправити цю дивну тенденцію і невипадково потрапити на фестиваль пива. Що і зробили цього року на одній з наших улюблених броварень. De Molen проводили вже шостий фестиваль Borefts, і саме під нього ми підлаштували відпустку до дня народження Ра.
borefts
До Бодегравена, де і прописані De Molen, самі організатори радили добиратися поїздом, бо містечко невелике, парковок небагато, та й нашо воно себе обмежувати кермом, коли стільки смачного анонсовано. Фестиваль розташувався на території, де моленівці нещодавно встановили ще три ЦКТ, розширяючи виробництво. Ми приїхали майже за годину до початку фестивалю і розвідали, що, де, хто і тд, хоча для зручності відвідувачів було розроблено навіть фестивальний додаток, дуже зручна штука, маю зазначити, вказано всі стилі, броварні, пиво, місце розташування ятки конкретної броварні, і найголовніше - можливість одразу відмічати скуштоване пиво. Поки гостей немає, все тихо.
borefts1 borefts2 borefts3 borefts4 borefts5

Але за хвилин 20 нас попросили стати в чергу і закрили доступ до фестивальної території. Щоправда, ми в цій черзі все одно виявилися першими, і гордо вштрикнули булавку у мапу відвідувачів. Між іншим, першому гостю з нової країни видавали додатковий жетончик на пиво.
borefts7 Отак мапа виглядала по обіді.
borefts8
До речі, про жетончики. За 20 євро кожен відвідувач отримував келих для 100 мл пива і 6 жетонів (кожна порція пива коштувала один жетон), додаткові 6 жетонів - 10 євро. Спочатку могло б здатися, що це якась дитяча порція, 100 мл, щоправда, всі наливали по 120-130, по самі вінця, але з такою кількістю фестивального пива (157 сортів, якщо я не помиляюся), менший келих означав можливість скуштувати більше різного пива, тому це однозначно найкращий варіант. borefts9

Тим не менш, комусь вистачало і цього, он парубок уже спить (це десь 5 вечора, фестиваль почався о 12).

borefts14

Звісно, з такою мапою відвідувачів, публіка була абсолютно різна. Помічені пара німців у традиційних ледерхозен, звісно, шоукейсилися фірмові футболки броварень (помічена навіть японська Хітачіно), я навіть пошкодувала, що не маю подібної, але з улюбленою броварнею я досі не визначилася, тому неясно, яку ж носити. borefts11 borefts12 borefts13

Черга утворювалася напливами, двічі на годину, бо двічі на годину саме прибуває електричка в Бодегравен. Буквально за кілька годин усі посадочні місця були зайняті, і гості всаджувалися на найближчих газонах. Але приїздили і на велосипедах, і на більш загадкових засобах пересування.
borefts10 Обов"язково беріть з собою на такі фестивалі якусь їжу. Звісно, її можна купити і на території, але на всіх її просто не вистачить, а свою приносити не лише не заборонено, але й корисно. Водичку наливали ту, з якої варять пиво De Molen (з почуттям гумору у них все ок).
borefts6 Взагалі, було дуже смачно. Ні, дуже-дуже смачно. Майже всі броварні привезли щось особливе, деякі сорти були зварені спеціально під фестиваль в обмежених кількостях.
Ну і в Бодегравені просто красиво. borefts15

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.