Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Рига на хвилиночку



By   Lana Svitankova      23:41      Мітки: , , ,  
Насправді, не на хвилиночку, а на півдня у якості перевалочного пункта між Києвом і Амстердамом рейсом Baltic Air. Такий варіант вигідний, з якого боку не глянь - квиток з довгою пересадкою-ночівлею найдешевший (навіть з урахуванням житла, ми зупинилися в пречудовому хостелі у центрі, в окремому даблі за 23 євро зі сніданком мюслі-кава), і нове місто подивитися завжди цікаво. Сорок хвилин з аеропорта до центру міста автобусом (квиток в автоматі 60 центів). І цим ми закрили всі країни Прибалтики - всюди свого носа всунули.

Рига - це як Львів, але з морем за 20 хвилин електричкою і широкою річкою. Такі ж вузькі бруковані вулички, такі ж чисельні шпилі, церкви, старі гарні будинки з високими стелями, вуличні каварні, широкі підвіконня і незвичайні вікна й двері, таке ж бажання загубитися і не знайти дороги додому. Такі ж хованки з сонцем між домами у вузьких провулках. Таке ж переважно компотисте пиво. Єдине, дуже дивно чути російську більше за латиську. І музею окупації у Львові немає.


riga0
riga riga1 riga2 riga3 riga4 riga5 riga6 riga7 riga8 riga9 riga10 riga11 riga12 riga13 riga14 riga15 Пропонують ванни з пивом у косметичних цілях. riga16 Ввечері завітали до Folkklubs Ala Pagrabs, де за абсолютно пристойні гроші (як, власне, все, за що ми платили у Ризі) можна скуштувати щось з творінь локальних пивоварів - 20 кранів і ще трошки в холодильнику. Галасно, весело, душевно. Приходьте. riga17

І взагалі, літайте балтиками зі стоповером у Ризі. Згори вона взагалі фантастична. Думаю, на морько ми подамося там якось наступного разу. А те, що він буде, я впевнена. Бо Рига до нас була прихильна - надвечір ми таки випросили у неї котів. Ну добре, тримайте, сказала вона, і випустила з непомітного закапелка двох.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

1 коментар :

  1. Яка краса казкова. До списка "Хочу обов'язково!" додала Ригу.

    ВідповістиВидалити

На платформі Blogger.