Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Crema Catalana



By   Lana Svitankova      21:26      Мітки: ,  
CremaCatalana
Ностальгічний (за Барселоною) вікенд виливається у десерт "Каталанський крем". Щоправда, за ним ностальгії немає, бо власне, його ми в Барселоні не скуштували, десерт цей сезонний, але цей факт не заважає йому спочивати на поличках супермаркетів і в несезон. Смачна штука, між іншим, чудово урізноманітнить сніданки, чаювання і т.д. Звісно, рецептів в інтернеті просто незліченна кількість, я робила ось так. На 5-6 порцій (залежно від розміру індивідуальної формочки)
600 мл молока 
4 жовтка 
50 г цукру 
паличка цинамону 
цедра одного апельсину 
цедра одного лимону 
30 г кукурудзяного крохмалю 
темний цукор для карамелі 

 Додайте до молока цинамон, цедру, доведіть до кипіння, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися годину. Процідіть, дайте охолонути до кімнатної температури. Жовтки збийте з цукром в блідо-жовту густу піну, додайте крохмаль, розмішайте.
Додайте трохи молока, розмішайте, потім вилийте жовткову масу в молоко, добре розмішайте. На малому вогні безперервно помішуючи заваріть молочну суміш до стану, коли крем почне лишатися на дерев"яній лопатці. Процідіть через дрібне сито, розлийте по формочках, дайте вистигнути, поставте в холодильник години на дві. Перед подачею посипте темним цукром і поставте під гриль хвилин на 7-10 (стежте, щоб карамель не згоріла!) і подавайте. Дуже смачно.
CremaCatalana1

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.