Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Всі фарерські пивоварні



By   Lana Svitankova      15:16       
"Я був на всіх місцевих пивоварнях" - як часто випадає нагода таке сказати в рамках подорожі кудись? І не міста, а цілої атономної території з власним самоуправлінням? Але добре, Фарери  - це дуже чітерська локація, бо пивоварень там аж дві. На 50 тисяч населення і 80 тисяч овець. 



Страшенно люблю такі збіги - коли ми шукали помешкання на airbnb де б оселитися, і бажано десь посередині, щоб машиною було однаково зручно добиратися усюди, ми вирішили взяти перепланований і перероблений будиночок для човнів у Клаксвіку, другого за величиною міста Фарер. Зізнаюся, вид з вікна одразу зачарував, і може позмагатися за звання одного з найкращих у мандрівних мешканнях, але найвеселіше те, що окрім порту, гір і кольорових будиночків, хатинка виходить прямо на одну з пивоварень - Föroya Bjór, засновану у 1888 році. Зараз компанія виробляє крім пива ще солодку воду, солодові напої, сидри і дистиляти. Цікаво, що вочевидь  тут були якісь групи пива і оподаткування, бо більшість продукованого пива має міцність 5.8% - клас 2, клас 1 - 4.6%, а клас 3 - пиво міцності вище 5.8%. 



Не дивно, що логотипом є баран, враховуючи значення й кількість овець на островах. Цікаво, що крамниця, яка працює при пивоварні, та й усі фірмові крамниці, яких по островах кілька, продають пиво винятково оптом, поштучно це пиво, та й в цілому поштучно пиво, можна купити хіба що у мережі крамниці Rúsdrekkasøla Landsins, бо у суперармаркетах можна знайти хіба що газовану водичку і кілька найменувань пива і солодових напоїв. Think місцева "Оболонь". Атмосферна підказка - є у них пиво з водоспадом Múlafossur на етикетці, можна прихопити з собою і розпити прямо з видом на цей водопад - один з найкращих краєвидів на островах.


Друга пивоварня розташована приблизно у 7 км від столиці Торсхавн, і називається Okkara. Ця вже новіша, і теж досить велика, окрім найрізноманітніших сортів пива - для себе, whitelabel і контрактних варок для місцевого Mikkeller-бару, потроху бавиться з бочками, але потрапити подивитися і скупитися важко - на повідомлення у фб відповіді я не отримала. Єдине, що після забігу з мікелер клубом хтось сказав, що у той день мали б бути екскурсії, і після того, як в горизонтальний дощ ми туди приперлися, імпровізовану екскурсію нам провів співробітник, який на диво приїхав одночасно із нами і назбирав пакет пива зі словами - ну лишите стільки-то і хай. Було дуже забавно і атмосферно. 









Стосовно пива - фарерське більш як екзотика, і там ще є куди рухатися, але камон, є і дуже непогані зразки, наприклад, амбер прекрасно поїдати з місцевою копченою макреллю, а пиво з вівцею на етикетці - з вівцею :) Сказати, що буде дуже нудно і скрутно в сенсі пива - то ні, є всякий ісландський імпорт непоганий, ікілька крафтових барів у столиці (Circus, Mikkeller, Brell Cafe - ростерія і холодильник крафту), на 5-6 днів вистачить. 





About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

1 коментар :

  1. Розпити пляшечку пива з видом на водоспад - що може бути краще такого спогада...

    ВідповістиВидалити

На платформі Blogger.