Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Шоколадні крафіни



By   Lana Svitankova      12:01      Мітки: , ,  
Після того як на великодньому тижні весь фб заповнився цими дивними закрученими пасками, я не витримала і пішла шукати що це. Думаю, то було щось трохи інше, бо текстура і вигляд все-таки відрізняється, але я знайшла крафіни.



Крафін (cruffin) - це позашлюбний син круасана і мафіна. І враховуючи, що закваску (читати отуто) я уже виростила для хліба, який уже став квасом, та й той уже закінчився, а закваска живе собі спокійно в холодильнику (головне не забувати підгодовувати).

На вісім крафінів вам знадобиться:
- 230 г борошна, я беру в основному грубомелене
- 60 г закваски (та, що 1 до 1 йде борошно і вода)
- 30 г цукру
- 30 г м'якого масла
- 90 г води

Начинка: 150 г масла, 15 г цукру, 20 г какао порошку, бажано не солодкого. Тут можна додавати будь-які спеції насправді, наступного разу планую тісто зробити шоколадним,а  в начинку щедро лимону і цедри. Какао і м'яке масло рекомендую перемішувати виделкою, збивати його непотрібно, та й будете потім відмивати кухню від тонкого шару какао.

Замішайте в досить туге тісто все, окрім начинки, накрийте плівкою і лишіть в теплому місті.

Десь за годину розділіть тісто на 4 частини і розкачайте їх на тонкі-тонкі прямокутники. Чим тонше тісто, тім більше шарів буде у вашому крафіні. Змастіть прямокутники начинкою і загорніть в рудон по короткому краю - вийде згорнутий короткий рулончик (не довгий!). Потім розріжте кожен рулон навпіл по довжині, тобто не на два коротких рулони, а дві половини рулона, де видно всі шари. Щагорніть кожну половинку у равлика, зрізом догори,покладіть у форму для мафінів, накрийте плівкою і дайте розстоятися години дві-три.

Випікати 20 хвилин на 200ºC.
Не робіть цього на ніч, я попередила.
Розкішно смакує з 11% ві хеві.
Точно робитиму ще з різними начинками.


About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.