Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Liege



By   Lana Svitankova      22:36      Мітки: , , ,  
Льєж дуже нагадує мені Львів. Місто із затишним, гарненьким, майже ляльковим центром, а подекуди страшенно бурдний і обшарпаний. Але дуже харизматичне.

Liege00


Місто, чию назву отримав окремий вид вафель - льєжські, які на відміну від брюсельських (прямокутних і м'яких) тверді і хрусткі і карамельні. Де в крихітну пекарню A Wafer Saperlipopette на Rue des Mineur ніколи не закінчується черга, а усміхнена дівчинка раз-у-раз виходить з підносом маленьких тістечок і пригощає цю чергу, щоб їй було не так сумно чекати, коли ж вони доберуться до продавчині, а там на них накинуться всі ці смаколики, які вона мало не силоміць змушуює куштувати, і ти тепер уже точно не знаєш, що вибрати, таке все смачне, але в потилицю тобі дихає довжелезна черга і ти хапаєш перше-ліпше. Але все одно смачно до сліз.

Місто, де ввечері все життя скупчується - не лише людське, але й котяче - на сходах Montagne de Bueren, всі 378 сходинок яких залиті сонцем, нагріті, розніжені, і кожен, хто ступить хоча б на одну, так і пристигає, наче до липового меду.

Місто, яке за девіз має Beer Lovers City, хоча пивоварня в місті лише одна, Brasserie C, і так, ви не повірите, вона теж приклеїлася до сходів, і захопила фантастичні зелені тераси, на яких хочеться і собі пустити коріння. Таку ж назву - Beer Lovers - має і пивний марафон, і чудовий бар/крамничка на Rue de la Violette 9. Але старих автентичних кафе теж вистачає, маленьких закапелків з великими вікнами і типовим пивом.

Місто, де у залитих надвечірнім сонцем дворах грають в петанк, а ранками у зеленими парками тати бігають з доньками - перші ногами, другі на велосипедах, а в цих парках на газонах стрибають зайці. І нікого не бояться.

Місто цікавих муралів і човнів, щедро всіяних сонячними батарейками.

Liege01 Liege02 Liege03 Liege04 Liege05 Liege06 Liege07 Liege08 Liege09 Liege10 Liege11 Liege12 Liege13 Liege14 Liege15 Liege16 Liege17 Liege18 Liege19 Liege20 Liege21 Liege23 Liege24 Liege26 Liege27 Liege28 Liege29 Liege30
Тихе, розніжене, маленьке місто.
Тим більш незрозумілою, дикою, недоречною видається стрілянина, що сталася буквально за кілька днів після нашого від'їзду, неподалік будинку, де ми жили, коли невідомий чоловік захопив кількоз заручників у школі, застрелив одного з учнів і двох поліцейських офіцерок. Хоча, вона ніколи не буває доречною.


Liege25

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.