Десь, колись у черговій книжці про мандри і кулінарію я прочитала, що в якомусь з сіл Італії є традиція пригощати біскотті друзів майбутньої нареченої. Тобто, після заручин або на них, наречена всіх друзів пригощає і запрошує розділити радість. Відтоді це знання відклалося десь в далекій шухлядці пам'яті, і от вигулькнуло за нагоди (ні, я не наречена, але привід є:))
Ну враховуючи специфіку приводу, біскотті мають такий склад:
300 г пшеничного борошна
100 г цільнозернового борошна
100 г цукру
1 ч.л. розпушувача
3 яйця
50 мл темного пива
2 ст.л. солоду
по жмені ліщини, мигдалю, гарбузового насіння
Змішати всі сухі складники, збити яйця з пивом, замісити густе пружне тісто, зробити два "багети", випікати 25 хвилин при 180С, порізати на круглі печивка і запікати ще 15 хвилин.
Щастя майбутнім молодим ;)
About Lana Svitankova
Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew
На платформі Blogger.
Немає коментарів :
Дописати коментар