
Мафіни вийшли такими, мммм....Як пояснити. Коли гарячі, вони просто хмаринки. Сіль в пасті грає з солодким смаком, шматочки арахісу додають структури і рельєфу мякому і пухнастому, але неоднорідному тісту, фантастика. З какао... О... Можна додати викрутасів, і перетворити їх на капкейки завдяки крему від шведської блогерки Лінди, і це, маю вам сказати, теж один з найкращих кремів, які я колись робила (не обійшлося без модифікацій, але). Проте не забувайте, що для цього мафінам треба дати повністю вистигнути, інакше крем потече.
Витягніть заздалегідь з холодильника пачку вершкового масла.
Мафіни:
- 165 г арахісової пасти
- 30 г масла кімнатної температури
- 120 г цукру
- 180 г пшеничного борошна
- 60 г іншого борошна - наприклад, 50/50 цільнозернового і вівсяного, або просто цільнозернового, як забажаєте
- 2 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. солі
- 2 великі яйця
- 240 мл. молока
- опціонально - якщо паста без шматочків арахісу, 2-3 ст.л. дробленого арахісу
Розігріти піч до 215С. Вистелити форму на 12 мафінів паперовими "спідничками".
В мисці відміряти, просіяти і змішати борошно, розпушувач, сіль, арахіс.
В іншій мисці збити арахісову пасту, масло, цукор до однорідності. По одному вбити яйця. Долити тонкою цівкою молоко. Всипати сухі складники і ложкою розмішати до вмішування борошна в рідину, але не вимішувати до однорідності. Викласти у підготовані форми і в піч. 5 хвилин 210С + 15 хвилин 180С. Трісочка має виходити з мафінів сухою. Дістати з печі, хвилин 5 дати вистигнути у формі, потім викласти на решітку. Якщо прикрашаєте - дати вистигнути повністю, а як ні - варіть какао, каву, чай і насолоджуйтеся.
Якщо ви не шукаєте простих шляхів, робіть крем.
Крем: (цієї кількості вистачить на 11,5 мафінів, якщо ви робите їх вперше, а потім, як наб'єте руку- то і на всі 12)
- 120 г масла кімнатної температури
- 40 г цукрової пудри
- 3 ст.л какао, гарного, чорного, несолодженого
- 50 г чорного шоколаду, розтопленого, кімнатної температури
- 1 ст.л. бурбона (не обовязково, але приємно покращує)
Збити пудру і масло, обережно вмішати какао, далі додати шоколад і бурбон. Перекласти у кондитерський конверт, прикрасити. Повісити всюди статус do not disturb.


Якщо ви не їстимете їх одразу, краще поставити в холодильник, щоб крем не поплив, а перед подачею дістати на 10 хвилин.
ПС. а в чистому вигляді я все одно їстиму пінатів.
а дешевша то яка?
ВідповістиВидалитиЛано, у Вас точно є гарбузові мафіни, мені хтось колись давно казав. покажете де?
У сільпо якась китайска, Рассел, здається, назва. Гарбузові мафіни, це швидше за все оцей кекс, лише розлитий по маленьким формам http://lana-svitankova.blogspot.com/2014/11/blog-post_9.html пекти хвилин 15, перевіряти трісочкою
Видалитидякую!!
ВідповістиВидалити