Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Псування пива 2.0. : морозиво, равлики, вафлі, желе



By   Lana Svitankova      22:50      Мітки: , , , , , ,  
Головний привід для гордості – морозиво з IPA і розмарином. Безумовно, хтось і до мене це робив, але для себе цей рецепт я вигадала сама (чим трохи пишаюся, будемо відверті) в моєму персональному світі. Основні дії практично аналогічні морозиву на стауті . Відмінність в тому, що молоко і вершки треба додати дві гілочки розмарину, довести до кипіння, вимкнути, накрити кришкою і дати постояти хвилин 15. Дістати розмарин, зварити основу згідно попередньої інструкції. До охолодженої основи додати 110 мл хорошого, суворо хмільного IPA, наприклад BrewDog Hardcore IPA, перемішати і готувати морозиву згідно інструкції вашої морозивниці.

Hardcoreipaice1 Hardcoreipaice

Равлики з чедером і песто за мотивами булочок (http://thebeeroness.com/2013/10/02/garlic-beer-cheese-rolls), але я ж не я, якщо не наколупаю своїх варіацій, в цьому випадку хотілося більш темного тіста, а не повністю пшеничного.
240 г пшеничного борошна 
120 г житнього борошна 
1 пакет швидкодіючих дріжджів (11г) 
1 ст.л. цукру 
½ ст.л. гранульованого часнику 
½ ст.л. солі 
240 мл темного пива (у нас «Боте» темне, як у всіх нижченаведених рецептах) 
80 мл. оливкової олії 
слоїк песто 
150 г чедера 

У мисці змішуємо всі сухі складники. Пиво і олію зовсім трошки нагріваємо у мікрохвильові (щоб спонукати до активної дії сухі дріжджі). Виливаємо рідину в борошняну суміш і добре вимішуємо, ретельно, не лінуючись, хвилин 5, а краще 10. Перекладаємо кульку тіста у змащену олією миску, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце на годину. Натираємо сир. Вмикаємо піч грітися до 180С. Обминаємо тісто і розкачуємо його у прямокутник. Половину прямокутника мастимо песто, половину засипаємо сиром – по суті, кількість начинки тут не фіксована, захочете покладете більше чи менше на свій смак. Але зважайте, щоб в кожній булочці були і песто, і сир, треба мастити двома смугами вздовж довшої частини прямокутника. Згортаємо прямокутник у рулет по довшій стороні. Мені подобається випікати таких «равликів» у формі для мафінів, мені так зручніше, ніж на деко. Тому я ріжу рулет на 12 шматочків – по кількості у мафіновій формі і викладаю зрізом вниз/догори. Печемо 20-25 хвилин, їмо гарячими. Це настільки смачно, що я вам передати не можу. Прекрасна закуска.
beerbuns

Вафлі з пивом – на основі моїх улюблених вафель з копченим сиром, але замість вершків влили темного пива, плюс в тісто додали 2 столові ложки насіння льону і 1 столову ложку висівок – додає структури. Дуже хороший варіант як до сніданку, так і взяти з собою на пікнік, або на роботу і погріти в тостері.
beerwaffle1


Ну і абсолютно дикий експеримент – пивне желе. Для початку зробила зовсім маленьку кількість для панакоти, розчинила желатин у зовсім маленькій кількості води, додала в пиво, розлила і в холодильник. Така цікава фігня ^_^ Желе дуже гірко-хмільне виходить, але солодка панакота непогано балансує
berracota

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.